Hoe een V-vorm knippen?

In een V-vorm geknipt haar
 
Vraag: Hallo, ik weet reeds wat af van het knippen van haar aangezien ik mijn tante gedurende 4 jaar bezig zag toen ik na school in haar kapsalon werkte. Ik heb echter nóóit gezien hoe ze een v-vorm knipte langs achter.
 
Ik heb lang haar met laagjes die ik zélf geknipt heb, maar het valt steil over elkaar en ik zie dat niet graag. Ik zou een v-vorm erin willen. Zou je me alsjeblief kunnen uitleggen hoe ik dat moet doen? Ik ben er zéker van dat ik het kan. Bedankt!

 
Antwoord: De v-vorm waar jij het over hebt wordt gewoonlijk gevormd tijdens het knippen van een lang gelaagde snit waarbij het hoofd voorover gebogen wordt, het haar gekamd wordt tot in een hoek en dan in laagjes geknipt wordt die passen bij het gezicht.
 
Deze beginsnit wordt als leidraad beschouwd om laagjes in de rest van het haar te knippen, maar aangezien het haar in de nek het langst gelaten wordt en de haarlengtes lichtjes korter worden naarmate je naar de voorkant van het gezicht gaat, ontstaat de v-vorm eens het haar opnieuw normaal gekapt en gekamd wordt om over de schouders te liggen.
 
Het hoofd wordt voorover gebogen en in een hoek van 45° wordt het haar in het midden gescheiden en aan elke kant voorwaarts gekamd. Haar van dezelfde positie aan elke kant wordt in het midden vooraan samengebracht en geknipt tot op de gewenste lengte. Werk zorgvuldig van boven- tot onderaan bij het maken van deze beginsnitten.
 
Eens deze basissnitten gemaakt zijn, kan het hoofd opnieuw recht gehouden worden en wordt het haar dan in laagjes geknipt, waarbij men werkt van voor naar achter aan elke kant terwijl men het haar 45° optilt en langs de leidraad knipt. Verifieer de snit vanuit verschillende kanten door het haar samen te kammen en horizontaal te houden.
 
Je kan ook het haar in harmonie houden door geregeld haar van dezelfde positie, maar van tegenovergestelde kant samen te brengen vooraan of achteraan het hoofd en door dan te controleren of de lengtes dezelfde zijn.
 
©Kapsels.net
Foto: Iryna Rasko/Shutterstock
 
Zie ook: Wanneer een rechte lijn, V-vorm of U-vorm knippen