Shampoo voor uitdunnend haar

Producten om haar te stylen
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik ben een vrouw van 60 jaar met uitdunnend haar. Ik laat het op dit ogenblik om de 6 weken kleuren in het kapsalon. Ik gebruik ook Couvre in de blonde tint om mijn hoofdhuid te dekken. Kan je mij één of andere shampoo aanbevelen om mijn uitdunnend haar een vollere look te bezorgen? Ik gebruik rollers in mijn haar.
 
Zijn er sommige stylingproducten (gels, mousse, enz…) die jij aanbeveelt voor uitdunnend haar? Of één of andere haarspray? Ik werk in een ziekenhuis en we hebben daar TL-verlichting. Bedankt alvast voor alle tips om mijn uitdunnend haar wat te camoufleren.

 
Antwoord: Wel, ik zou aanraden om er eerst en vooral voor te zorgen dat je een shampoo gebruikt die volume geeft. Er bestaan veel merken en ik heb nog nooit gemerkt dat het éne merk beter is dan het andere, dus kan je die shampoo nemen waar je je het best bij voelt.
 
Er bestaan shampoos die zichzelf beschrijven als “verdikkende” shampoos, maar die doen in de eerste plaats de diameter van het haar zwellen om elk individueel haar dikker te maken; ze zullen dus niet noodzakelijk helpen in jouw geval.
 
Je zou kunnen opteren voor een krullend kapsel, als je dat al niet hebt tenminste. Een permanent, of zelfs het dagelijks gebruik van warmterollers om een beetje volume toe te voegen aan het haar zullen helpen zorgen voor een vollere look.
 
Er bestaan ook producten voor “wortellift” die het haar een vollere look kunnen geven door het meer te doen rechtstaan. Deze producten moet je gewoon op haar en hoofdhuid spuiten en dan moet je je haar drogen met een föhn zodat het gaat rechtstaan wég van de hoofdhuid.
 
Als je haar wat langer is, dan kan je proberen om het ondersteboven te drogen; daardoor zal je wat extra lift en volume in het haar krijgen. Daarbij kan je een volumegevende mousse gebruiken om het haar een maximum aan volheid te geven zonder heel wat gewicht toe te voegen, zoals bij styling gels het geval is.
 
Wat haarsprays betreft, zorg ervoor dat je voor een spray kiest die fijn vernevelt; zo ga je het haar niet oververzadigen, wat kan leiden tot klitten. En laat het haar steeds enkele ogenblikken drogen na het spuiten van haarlak vooraleer je het kamt of gaat stylen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Spray om je haar dikker te doen lijken