Het kapsel van Tom Cruise

Het haar van Tom Cruise
Tom Cruise - Foto: 360b/Shutterstock
Vraag: Heb je een tekening die het kapsel van Tom Cruise in “War of the Worlds” voorstelt?
 
Antwoord: Hier zie je een schets van het kapsel zoals Tom Cruise het draagt in “War of the Worlds”. Het is een traditionele mannensnit met een lengte van 3 à 5 cm opzij en achteraan. Kenmerkend is de grotere lengte bovenaan die varieert van ongeveer 7 cm langs achter tot zo’n 12 cm of méér bij het voorhoofd.
 
De lengtes gaan onmerkbaar in elkaar over en eens de coupe klaar is, wordt textuur in het haar gebracht met een scheermes. Je kan ook de volledige coupe snijden met het scheermes en dan achteraf nog wat textuur aanbrengen.
 
De sleutel tot het succes van dit kapsel in de film is het stylen. Het haar van Tom Cruise moest er uitzien alsof het in geen dágen gewassen was en was voorzien van vuil en oliën, die het wat substantie en gewicht gaven.
 
Tom Cruise kapsel knippen
 
Deze look kan nagebootst worden met proper haar door leave-in conditioners en antikroesserum te gebruiken om het haar te voorzien van gewicht. Om het haar te accentueren en de “vuile” look te creëren, kan je een pommade of wat haarwax gebruiken, die je met de vingertoppen inmasseert.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar knippen