Strook gekleurd haar verwijderen

Haar kleuren bij de kapper
Foto: Ravil Sayfullin/Shutterstock
Vraag: Mijn haar was gekleurd met een doe-het-zelfkit in een kleur die enkele tinten lichter was dan mijn natuurlijke donkere haarkleur. Dit is nu al één jaar en 3 maanden geleden en er is nog steeds een kleine kleurstrook in het midden van mijn haar.
 
Hoe kan ik die doen verdwijnen? Alhoewel de rest van mijn haar van nature steil is, heb ik een grote plek achteraan die kroest. Moet ik mijn haar enkel laten uitdunnen om dit op te lossen?

 
Antwoord: Wel, mijn beste advies om die kleurstrook kwijt te raken is om die strook te kleuren met een kleuring die je natuurlijke haarkleur dicht benadert. Je zegt niet of deze strook de kleur is van de doe-het-zelfkit of van je natuurlijke haar. Ik veronderstel dat de kleur afkomstig is van de kit.
 
Aangezien je vermeldt dat de kit een paar tinten lichter was dan je natuurlijke kleur, is het haar gelightened geweest en moet het dus opnieuw donkerder gemaakt worden om zijn natuurlijke kleur te herkrijgen. Kleuringen die de natuurlijke kleur lichter maken (zelfs indien heel weinig) zijn permanent en het haar moet dus ofwel opnieuw gekleurd worden ofwel volledig kunnen uitgroeien.
 
Wat het kroezen van je haar langs achter betreft, zou ik vermoeden dat dit veroorzaakt wordt door één of andere omgevingsfactor, mogelijk in combinatie met de kleurmethode die je toegepast hebt. Het haar uitdunnen zal géén soelaas bieden. Om het probleem op te lossen, is het nodig om de oorzaak van het kroezen te bepalen en te elimineren. Als het haar stééds zo geweest is (je vermeldde dit niet), dan kan je je misschien een straightener aanschaffen om het haar glad te maken.
 
Als het probleem te wijten is aan de omgeving (veroorzaakt door je hoofdkussen, door te steunen tegen meubilair, door in de wagen geblazen te worden tijdens het rijden, enz..), dan moet je een shampoo en conditioner gebruiken om de cuticula (schubbenlaag) te bevochtigen en glad te maken, evenals stylingproducten om het kroezen in bedwang te houden en de oorzaak ervan te elimineren. Koop een satijnen hoofdkussen of beschut het haar terwijl je aan het rijden bent, etc.
 
Indien goed aandacht besteed wordt aan je probleem, zou je merkbare resultaten moeten waarnemen en gelukkiger moeten zijn met hoe je haar eruit ziet.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar