Stoppelbaard of stoppelsnor

Een stopelbaard scheren
Foto: Lightfield Studios/Shutterstock
Vraag: Hoe kan ik de stoppelbaardlook of stoppelsnorlook bekomen? Welke tools heb ik daarvoor nodig? Ik slaag er nooit in om die look te behouden, want het grootste deel van het haar is weg na het scheren in de ochtend.
 
Antwoord: Wel, de eeuwige stoppel look is eigenlijk een kwestie van het haar echt kort trimmen, eerder dan het eigenlijk scheren tot op de huid. Als tool hebt u daarvoor een baardtrimmer nodig.
 
Dan moet u – zoals we besproken hebben bij het verzorgen van gezichtshaar – de vorm voor uw gezichtshaar definiëren. De meesten onder ons hebben geen mooi gedefinieerde zones met gezichtshaar. Soms groeit het haar helemaal onder de nek tot bij het borsthaar en soms groeit het helemaal omhoog tot onder de ogen. Zelfs al zou u het haar kort knippen tot op de kortste stand van uw trimmer, dan nog zou u een look bekomen die esthetisch niet zo leuk is als u zou willen.
 
Dus moet u nog steeds sommige delen van het gezicht scheren.
 
Neem uw trimmer, start met de middelste lengtestand en kort het haar in. Blijf korter gaan tot u het haar zo kort krijgt als u wenst. Is uw gezichtshaar echt donker en dik, dan wilt u het misschien korter dan iemand wiens gezichtshaar lichter of dunner is. Denk eraan: alles draait om evenwicht.
 
Eens u het gezichtshaar zo kort hebt als u wilt, gebruikt u uw scheerapparaat of scheermes om de omtrek mooi te maken en een aftekening te maken voor uw gezichtshaarzone. Gebruik de rand van een kam indien u scherpe lijnen wenst of werk gewoon met de vrije hand als u meer een organisch gevoel wilt.
 
Wanneer u klaar bent, zult u merken dat u die stoppellook hebt die u echt wou. Denk eraan om een goede gezichtslotion te gebruiken om uw stoppels zacht te houden. Dit helpt om jeuk te verminderen en laat toe dat uw geliefden dichter kunnen komen zonder irritatie.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Trendy gezichtshaar