Shampoo die haar dunner maakt

Vrouw met dik haar dat kort geknipt is
Foto: Lena Pan/Shutterstock
Vraag: Mijn haar is echt dik en wanneer ik een korte snit heb, staat het recht en wil het niet platliggen tot het een zekere lengte heeft.
 
Wat kan ik doen om mijn haar te doen platliggen? Bestaat er misschien zoiets als een shampoo die het haar dunner maakt?

 
Antwoord: Ik ken veel mensen die uw probleem zouden willen hebben, maar ik kan begrijpen hoe frustrerend het kan zijn om geconfronteerd te worden met onhandelbaar haar gewoon omdat u het zou willen korter dragen.
 
Afhankelijk van hoe kort u uw haar exact draagt (en van het gewenste kapsel) kan de oplossing misschien gewoon bestaan uit het gebruiken van een zwaarder stylingproduct. Er zijn crèmes, gels en olieproducten die allen gewicht kunnen geven aan het haar en het makkelijker kunnen doen platliggen.
 
U kunt misschien ook verschillende stylingtechnieken uitproberen, zoals het “inpakken” van het haar: daarbij gebruikt u product om het haar te kammen of te borstelen om het dichter tegen de hoofdhuid te doen liggen en gebruikt u stroken zijdepapier om het haar vast te zetten met spelden en het te doen platliggen terwijl het droogt. Dit zorgt voor een kapsel dat kan doorgekamd worden om het zachter te maken en dat nog steeds dichter tegen de hoofdhuid ligt.
 
U kunt ook warmte en vocht gebruiken om het haar te manipuleren bij uw dagelijkse styling. Neem een handdoek, week die in zo heet mogelijk water en wring die daarna goed uit. Neem de uitgewrongen handdoek en wikkel die rond uw haar. Laat het haar de warmte en het vocht opnemen: dit zou het handelbaarder moeten maken.
 
Op die manier moet u het makkelijker kunnen stylen, met een beetje extra product misschien en een look verkrijgen die minder uitsteekt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het stylen van haar