Rode tint in haar verminderen

Halflang rood haar
Foto: Aaron Amat/Shutterstock
Vraag: Hallo. Ik heb rood haar en hou daar echt niet van, maar ik hou ook niet van het verven van haar. Bestaat er een andere manier om die rode tint enkel wat te verminderen, met kleurshampoo of iets dergelijks? Nog een vraagje: kan haarkleur beïnvloed worden door onze voeding?
 
Antwoord: Het gebruik van kleurshampoo om het haar subtiel te verven is een optie die werkt bij veel mensen. Het probleem is dat sommige mensen niet houden van de traagheid van kleurverandering of vinden dat de verandering niet betekenisvol genoeg is.
 
Je kan misschien overwegen om een tijdelijk kleurproduct te gebruiken om de kleur van je haar te wijzigen. Deze producten geven meer onmiddellijke resultaten en zullen de haarkleur niet permanent wijzigen. Dit is voor sommige mensen zowel positief als negatief. Het betekent dat de kleur kan uitgeprobeerd worden zonder zich te verbinden, maar dit betekent eveneens dat als de kleur je bevalt, je dan het product opnieuw moet gebruiken telkens je je haar wast.
 
Een andere optie die je kan overwegen is het laten toepassen van een kleurglans of toner op het haar. Dit is een permanent kleurproces, maar in plaats van de haarkleur drastisch te wijzigen, voeg je gewoon een kleurtint toe om de originele kleur lichtjes te wijzigen. Kleurglans en toners kunnen gebruikt worden om een bestaande kleur intenser te maken, een kleur die te veel opvalt te dempen of het haar gewoon wat glans te geven.
 
Wat voeding betreft en de effecten ervan op haarkleur, moet gezegd worden dat, los van de noodzaak van een goede voeding om gezond haar te hebben, verandering in voeding slechts een lichte kleurverandering tot gevolg kan hebben.
 
Sommige voedingssupplementen kunnen een kleurend effect hebbend (zoals een buitengewone dosis betacaroteen) op huid en haar, maar de kleurverandering zou veel vroeger op de huid dan in het haar zichtbaar worden en dat is gewoonlijk niet de gewenste methode om te veranderen van haarkleur.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar