U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Rode strepen in zwart haar

Vraag: Zou je me kunnen helpen? Mijn partner wil rode strepen in zwart haar. Zou ze ál haar haar eerst zwart moeten verven of pas nadat ze de rode strepen geverfd heeft? Haar natuurlijke haarkleur is een soort bruin. We zouden héél dankbaar zijn voor enige hulp, want we zijn het niet eens over de beste manier om dit te doen. Zoals bijvoorbeeld: als je éérst zwart verft, kan je dan nog rood daarover doen?
 
Antwoord: Het is goed om deze vragen te stellen, want véél mensen maken hier blunders. Bij het verven is het steeds makkelijker om te verdonkeren dan te verhelderen. In jouw geval betekent dit dat indien je eerst alles zwart zou verven, je dan de stroken die rood moeten worden vervolgens zou moeten pre-lightenen (of opnieuw lightenen) vooraleer je rood kan aanbrengen. En afhankelijk van de schakering van rood die je wenst, zou het kunnen nodig zijn dat je het kleurniveau beduidend moet liften.
 
Zo’n extreem kleuren en bleken in één procedure kan het haar ernstig beschadigen en ik zou dit niet aanraden.
 
Het beste zou zijn dat je de haarlokken die rood moeten worden gaat isoleren met de folietechniek. Neem stroken folie van ongeveer 10 cm breed en gebruik die om het haar te beschermen tegen de zwarte kleur. Je kan het haar apart nemen vooraleer rood te verven, het andere haar dan eerst zwart verven en dan pas de rode stroken doen of je kan rode stroken creëren zoals je wenst en dan de folies gebruiken om die te beschermen terwijl je de rest van je haar zwart verft.
 
Je zal héél voorzichtig moeten zijn om het uitlopen van kleur op de hoofdhuid te vermijden tijdens de kleuring. Gebruik voor deze methode een mengkom en kleurborstel om de kleuring aan te brengen. Dat geeft jou bétere controle over de precieze plaats waar kleur komt. Zorg er ook voor dat je een crèmeontwikkelaar gebruikt zodat de kleurmengeling zo dik mogelijk is (ook voor controledoeleinden).
 
Zoals hierboven reeds vermeld is het mogelijk dat je het haar éérst moet lightenen vooraleer het rood te kleuren, afhankelijk van welk soort rood je wil voor de strepen. Je kan ook hiervoor de folietechniek gebruiken. Zorg er wél voor dat er géén bleekmiddel drupt op het haar dat reeds gekleurd werd.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact