Reinigende shampoo & geverfd haar

Vrouw die een passende shampoo kiest
Foto: Serhii Bobyk/Shutterstock
Vraag: Mijn haar is middenbruin, maar een groot deel is sinds 10 jaar verhelderd tot een vuilblonde kleur. Ik laat mijn haar s nachts aan de lucht drogen en gebruik s morgens een krultang om het te stylen. Ik gebruik modelleerpasta en haarlak en soms gel om te scrunchen. Mijn haar heeft de neiging om droog te zijn, dus condition ik het goed.
 
Is de anti-residu reinigende shampoo van Neutrogena t hard voor mijn geverfd haar? Ik weet dat er ammoniumlaurylsulfaat in zit en dat is de sterkste detergent. Ik was aan het denken om Nexus Aloe Ridte gebruiken, want die ziet er milder uit. Ik maak me juist zorgen dat het misschien niet sterk genoeg is om de aanslag te verwijderen.

 
Antwoord: OK, je zou vermoedelijk moeten weten dat de meeste shampoos tegenwoordig ammoniumlaurylsulfaat of ammoniumlaurethsulfaat bevatten. Dit zijn surfactanten die eigenlijk helpen om vuil en olin uit haar, huid en wat ook gewassen moet worden te verwijderen.
 
Surfactantmolecules hebben zowel hydrofiele als lipofiele eigenschappen. Dit betekent dat ze een aantrekkingspunt vormen voor en aangetrokken worden door zowel water als olie. Dit verklaart de manier waarop ze reinigen.
 
Reinigende shampoos verschillen gewoonlijk van gewone shampoos wat alkaline betreft. Gebruik ze niet t veel omwille van hun hoger alkalinegehalte. Het wekelijks gebruik (of elke derde of vierde wasbeurt) is gewoonlijk voldoende.
 
Als je elke dag je conditioner om uit te spoelen gebruikt, dan zal je al een groot deel van de dagelijkse aanslag van vuil en productrestant daarmee kunnen verwijderen. Feitelijk vinden sommige vrouwen die geen grote hoeveelheden product gebruiken het niet nodig om hun haar te wassen. Ze gebruiken in de plaats gewoon hun conditioner.
 
De keuze van de juiste shampoo voor jezelf is grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Tenzij je specifieke haarnoden hebt (en dan kies je uit die shampoos die speciaal bestemd zijn voor die noden), zou de shampoo die je kiest moeten gebaseerd zijn op de resultaten die je verkrijgt na gebruik. Als je tevreden bent met de manier waarop de shampoo werkt en het resultaat ervan, dan zit je goed.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Maakt shampoo voor gekleurd haar een verschil?