Kapsel voor haar dat een raciale mix is

Vraag over een kapsel
 
Vraag: Mijn haar, eerst en vooral, lijkt eigenlijk niet op haar wanneer het langer dan 2 cm is en niet steil gemaakt is met een tang, zelfs wanneer je het gaat straightenen lijkt het op kroeshaar. Eén van mijn favoriete Japanse zangers, Gackt, verandert vaak van kapsel en ik hou van elk kapsel dat hij draagt. Kan iedereen om het even welk kapsel hebben? Ik denk dat ik haar heb dat een raciale mix is.
 
Ik toonde in een kapsalon twee foto’s van kapsels die ik wil en de kapster zei dat dit geen enkel probleem zou zijn. Mijn moeder drong aan om ook eens de mening van een andere kapper te vragen en die antwoordde dat hij mijn haar niet wil straightenen. Ik ben 17 jaar en van het mannelijk geslacht, als dat zou belangrijk zijn. Ik ben nogal geobsedeerd door mijn haar, dus het zou me héél blij maken moest je mij een antwoord kunnen geven.

 
Antwoord: Terwijl het niet voor iedereen mogelijk is om elk type haar te hebben, kan iemand gewoonlijk een breed gamma kapsels en looks hebben. Het hangt allemaal af van hoe het haar van nature is. De moderne schoonheidswetenschap beschikt over heel wat methodes om het golfpatroon van het haar te wijzigen – en tot in zekere mate de textuur. Toch zijn ál deze toepassingen nog niet geschikt voor elk type haar.
 
Wat geschikt is voor jou hangt af van je natuurlijke haartype en tot op zekere hoogte van je afkomst, in die zin dat je afkomst zorgt voor bepaalde haarkenmerken. Je beweert dat je denkt dat je haar hebt dat een raciale mix is. Als dat inderdaad zo is, dan zal alles afhangen van het soort rassen die in de mengeling voorkomen.
 
Eén van de méést populaire (en nieuwste) haarmethodes is bijvoorbeeld thermische reconstructie. Deze toepassing geeft de klant perfect steil, glad haar, maar kan niet toegepast worden op Afrikaans haar omdat de methode onverenigbaar is met de textuur van dat soort haar.
 
De meeste mensen met Afrikaans haar gebruiken relaxers om de compacte krullen in hun haar te helpen glad maken, maar deze relaxers zijn gewoonlijk ongeschikt voor veel Europese haartypes.
 
Hoe vreemd het ook klinkt, het feit dat je naar twee kapsalons geweest bent en verschillende antwoorden gekregen hebt voor het verkrijgen van een welbepaald kapsel is niet ongewoon. Sommige kapsalons zijn méér gewend aan het werken met verschillende haartypes of met verschillende stylingmethodes. Het kan zijn dat het éne salon wat méér risico wou nemen dan het andere. Persoonlijk verkies ik om steeds voorzichtig te zijn en het was een verstandig idee van je moeder om je naar een tweede mening te doen vragen of je naar een salon te sturen waar ze zich duidelijk beter bij voelde.
 
Ik zou aanraden om met de kappers van dat tweede salon te praten over kapsels die voor jou mogelijk zijn op basis van je haar. Begrijp dat een goede kapper steeds zal vermijden dat je haar beschadigd wordt. Aangezien je toegeeft dat je geobsedeerd bent door je haar, moet je eigenlijk blij zijn dat je een kapper hebt die géén beschadiging wil riskeren.
 
Zie ook: Méér over het straightenen van haar