Pony en gezichtsvorm

Kapsel voor dames met een hoog voorhoofd
 
Vraag: Ik ben slank en heb wijd uitstaande ogen en een hoog voorhoofd. Ik zie dat u een pony aanbeveelt voor iemand met een hoog voorhoofd. Maar wanneer ik kies voor een pony, dan zou er minder huid bloot zijn, waardoor mijn ogen groter lijken, niet?
 
“Wanneer u wijd uitstaande ogen hebt, vermijd dan volume aan de zijkant van het kapsel en hou het haar uit het gezicht. Zo is er méér huid zichtbaar aan de buitenste kanten van de ogen en lijkt het evenwicht in proportie. Volume toevoegen aan de zijkanten zou de ogen alleen maar breder doen lijken.” Wat moet ik nu eigenlijk doen? P.S.: Misschien ben ik binnenkort model. Is een pony dan een goed idee?

 
Antwoord: Je moet ook naar de algemene vorm van het gezicht in kwestie kijken, eerder dan enkel naar de specifieke gelaatstrekken die u hebt. Is het gezicht rond, smal, ovaal?
 
Indien het gezicht smal is, dan kan je een klein beetje volume aan de zijkanten gebruiken zonder bezorgd te zijn dat de ogen té breed zouden lijken. Alles draait om evenwicht. Je moet leren om de looks aan te passen om te passen bij je gezicht en noden.
 
En het is niet nodig om volume toe te voegen opzij om het haar weg van het gezicht te richten. Probeer een kapsel met een zachte, piekerige pony en steek het haar achter de oren. Dit zijn theoretische suggesties die ik hier geef, maar ik kan geen echte bewering maken vanuit een beschrijving.
 
Het zou beter zijn om naar een professioneel kapsalon in de buurt te gaan. Daar kan iemand je haar fysiek onderzoeken en uitspraken doen op basis van je gezichtsvorm en evenwicht van gelaatstrekken.
 
En dan nog je P.S. Dit is iets wat je best bespreekt met de vertegenwoordiger van het modellenbureau. Vaak is het kapsel van het model eigenlijk haar eigen keuze, zolang het maar flatteert en zolang het haar maar gezond blijft. Ik weet niet precies wat voor soort modellencarrière je voor ogen hebt, dus verander niet al te veel aan je kapsel tot je met de vertegenwoordiger gesproken hebt en zeker bent dat er geen beperkingen zijn ivm de manier waarop je je haar draagt.
 
©Kapsels.net
Foto: Sanneberg/Shutterstock
 
Zie ook: Een pony knippen volgens haartextuur en golfpatroon