U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haarverlies  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haarverlies op bepaalde plaatsen

Vraag: Onlangs begon ik mijn haar in plekken te verliezen, ik ben 50 jaar. Ik ben al eens mijn haar verloren – bijna 27 jaar geleden na een miskraam – aan de bovenkant van voor tot achter. Er werd mij gezegd dat dit kwam door een hormonale stoornis door de miskraam. Na een aantal maanden groeide mijn haar terug en het was allemaal fijn haar, tot nu. Wat suggereer je? Dank bij voorbaat voor je advies.
 
Antwoord: Wat jij hebt wordt alopecia genoemd. Alopecia is een algemene term voor haarverlies. Jouw specifieke situatie lijkt te wijzen op alopecia areata, wat staat voor haarverlies in plekken op specifieke plaatsen van het hoofd of lichaam. Aangezien je vroeger reeds abnormale alopecia gehad hebt door hormonale veranderingen na je miskraam, ben je je bewust van hoe de hormonale lichaamsveranderingen het haar kunnen beïnvloeden.
 
Je moet naar je dokter stappen en met hem over je ervaringen spreken. Als het alopecia areata is, dan bestaan er behandelingen, maar alleen je dokter kan precies bepalen wat je hebt en wat kan gedaan worden. Het zou ook nuttig zijn om je ervan te verzekeren dat je géén andere problemen hebt die het verlies veroorzaken.
 
Haarverlies kan een aantal oorzaken hebben en gewoonlijk kan de oorzaak beter opgespoord worden door te kijken naar het haarverliespatroon, de medische voorgeschiedenis van de persoon in kwestie en nu en dan zijn of haar levensstijl en voeding. Soms kunnen arme voeding of sommige geneesmiddelen zorgen voor haarverlies of liggen hormonale schommelingen, hoofdhuidbeschadiging of langdurige ziekte aan de basis ervan.
 
Naar een dokter gaan bij élk abnormaal haarverlies is stééds het verstandigste wat je kan doen. Een kapper/schoonheidsspecialist kan je helpen vaststellen dat je een dokter nodig hebt, maar die persoon is niet gekwalificeerd om een diagnose te stellen of haarverlies te behandelen. De bevoegdheid van de kapper stopt daar waar de hoofdhuid begint.
 
Behandeling tegen haarverlies
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact