Anticonceptiepil en snellere haargroei

Anticonceptiepil
Foto: Phuangphech/Shutterstock
Vraag: Is het waar dat de anticonceptiepil het haar sneller doet groeien? Mijn vriendin beweert dat anticonceptiva de haargroei versnellen.
 
Antwoord: Veel vrouwen hebben het over het feit dat hun pil hun haar sneller lijkt te doen groeien en studies ondersteunen deze bewering.
 
Anticonceptiva manipuleren de hormoonniveaus in het lichaam van een vrouw en in sommige gevallen afhankelijk van de types gebruikte hormonen en de werking van het lichaam van de individuele vrouw kunnen ze als bijwerking hebben dat het groeitempo en de conditie van het haar verbeteren. Het tegenovergestelde kan eveneens voorkomen.
 
Wanneer u de pil probeert te gebruiken om de haargroei te bevorderen, dan is het probleem dat de resultaten vaak specifiek voor een bepaalde vrouw zijn. De hormonentherapie zoals die gebruikt wordt in anticonceptiva kan ook andere onaangename bijwerkingen hebben.
 
Enkele van die neveneffecten zijn acne, gevoelige en gezwollen borsten, tussentijdse bloedingen, misselijkheid, braken, veranderingen in het oog waardoor het dragen van contactlenzen moeilijk wordt, een opgeblazen gevoel en hoofdpijn.
 
Conclusie: terwijl anticonceptiva een verstandige keuze zijn om een zwangerschap te voorkomen, gebruikt u ze beter niet om haargroei al dan niet te doen versnellen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe snel groeit haar?