Gekleurd haar permanenten

Kort piekerig haar
Foto: Depositphotos
Vraag: Na veel opzoekwerk ben ik nu nog niet zeker of permanenten aanbevolen zijn voor geverfd haar. Ik draag mijn haar kort in een piekerige snit en kleur het om de 4 à 5 weken.
 
Ik ben van plan het wat te laten groeien en misschien eens een permanent te nemen voor de lente – ik zou dit professioneel laten doen door mijn huidige kapster – en ik weet dat er nieuwe producten op de markt zijn en mijn kapster denkt dat dit wel oké zou zijn.
 
Mijn haar ziet er gezond uit, maar ik wil wel geen “stro” haar door té frequente behandeling. Ik weet wel dat 100 % garantie niet bestaat, maar wat denk jij hierover? Bedankt.

 
Antwoord: Wel, er zou voor jou echt geen probleem mogen zijn voor een permanent, zolang je kapster maar onderlegd is hierin. Aangezien je zegt dat ze vindt dat je haar in goede conditie is, zou je moeten in staat zijn om een milde permanent te krijgen (één op basis van zuur) met de gewenste resultaten.
 
Je kapster zou moeten in staat zijn om de noden van je haar in te schatten en de gepaste permanentformule voor je haar te kiezen. Als ze zich zorgen maakt of onzeker is over haar keuze, vraag haar dan om je door te sturen naar een kapper met méér ervaring in het permanenten van haar. Als ik echter jouw beschrijving bekijk, dan zie ik écht geen reden om problemen te ondervinden bij het permanenten.
 
Wat ik adviseer aan al mijn klanten die krullen willen met behulp van een permanent is om goed met de kapper te spreken over het soort gewenste krul. Toon foto’s van de gewenste look. Dan kan je kapper je vertellen welke stappen zullen nodig zijn bij het stylen om tot dat resultaat te komen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is een permanent geschikt voor jou?