Haar beschadigen met permanent

Haar met een permanent
Foto: Luis Molinero/Shutterstock
Vraag: Ik ben al ongeveer 2 jaar aan het twijfelen om een permanent te nemen. Ik heb lang steil haar (tot over mijn schouders) en zet er nu regelmatig krullen in met een krultang.
 
Die blijven helaas niet lang zitten en het is natuurlijk ook niet goed voor mijn haar. Nu wil ik heel graag grove krullen via een permanent, maar ik ben bang dat ik daarmee mijn haar verpest.
 
Ik bedoel daarmee dat het dan stroachtig wordt of té kleine krulletjes krijgt. Ik heb mijn haar wel 2 maanden geleden geverfd en heb daarvoor ook highlights gehad, kan dit kwaad?
 
Waarop moet ik letten als ik een permanent wil laten zetten, zodat die mijn haar niet al te veel beschadigt? Ik lees namelijk op het internet zoveel uiteenlopende verhalen over een permanent dat ik niet meer weet of ik het nu wél of niet moet doen.

 
Antwoord: Het is heel belangrijk dat je je haar ammoniavrij laat permanenten. Niet ieder salon heeft dit, omdat het vrij nieuw is, maar wij werken er bijvoorbeeld wél al mee en het geeft een erg groot verschil wat betreft de kwaliteit van je haar en de mooie krul die dit met zich meebrengt!
 
Wij werken met de CHI Shine waves van Farouk Systems USA. Dit is heel mild voor je haar en verzorgt het tegelijkertijd. Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste thuisverzorging gebruikt om je haar zo mooi mogelijk te houden.
 
De keuze van de kruldikte kan je maken in overleg met de haarstilist. Niet elke krul is mogelijk bij een bepaalde haarlengte en –dikte.
 
Zorg er bijvoorbeeld voor dat je foto’s meeneemt van een krul die je wel mooi vindt en daarnaast ook van een krul die je absoluut niet wil. Zo weet de kapper precies wat je bedoelt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is een permanent geschikt voor jou?