Paardenstaarthouders en haarbreuk

Elastiekjes voor een paardenstaart
Foto: Shutterstock
Vraag: Hallo, mijn naam is Phillipa. Rond mijn twaalfde was mijn haar dik en vol. Zo rond mijn vijftiende werd het in het midden korter dan elders. Ik begrijp niet wat er toen gebeurde.
 
Ik weet niet of het haarverlies te maken had met het feit dat ik mijn haar stééds in een paardenstaart droeg. Kan je mij zeggen wat ik kan doen om het korte haar opnieuw éven lang als de rest te laten groeien?

 
Antwoord: Hallo, Phillipa. Wat jij beschrijft lijkt inderdáád op haarbreuk veroorzaakt door paardenstaarthouders of elastiekjes. Verondersteld dat dit het geval is (en de oorzaak), dan is de oplossing támelijk eenvoudig – wees vriendelijker voor je haar.
 
Paardenstaarten zijn niet jouw vijand, maar je moet ervoor zorgen dat je je haar op een zachte manier behandelt. Gebruik een paardenstaarthouder zonder uitsteeksels (géén metalen onderdelen) en doe die niet té strak rond het haar.
 
Gebruik een antikroesserum en een leave-in conditioner om het haar klitvrij en glad te houden. Overweeg eveneens andere opties voor je paardenstaart, zoals vlechten, dit om je haar onder controle te houden.
 
Los hiervan moet je ervoor zorgen dat je je haar élke dag gaat conditionen, zelfs al was je het niet. Een goed vochtevenwicht is belangrijk om het haar gezond te houden en een sterke groei te hebben.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is een paardenstaart slecht voor je haar?