Haar in een paardenstaart doen

Meisje met een paardenstaart
Foto: Maryna Kulchytska/Shutterstock
Vraag: Ik probeer mijn 12 jaar oude dochter aan te leren hoe ze haar eigen haar moet borstelen en in een paardenstaart doen. Ze wil het alleen maar zo dragen. Ik heb geprobeerd om haar dit uit te leggen en te tonen, maar haar coördinatie lukt nog niet zo goed.
 
Ik vroeg me af of jij advies hebt voor haar: hoe kan ze haar haar in een paardenstaart doen? Ikzelf heb kort haar en kan het haar dus niet voortonen.

 
Antwoord: Het maken van een perfecte paardenstaart is in feite moeilijker dan het lijkt. Je moet niet alleen al het haar bijeenbrengen en het netjes in een houder of elastiekje doen, maar je moet ook zeker zijn dat je paardenstaart op de juiste plaats zit om een excentrieke look te vermijden. Het pluspunt hieraan is dat alles makkelijker wordt met wat oefening.
 
Ik stel voor dat je je dochter aanraadt om te starten met een paardenstaart in de nek. Dit is veel eenvoudiger en makkelijker dan een hogere paardenstaart. Het maken van een paardenstaart gaat gewoonlijk makkelijker als het haar lichtjes vochtig is, dus spuit wat ontwarspray of andere leave-in conditioner op het haar vooraleer een poging te ondernemen.
 
Eens je dochter in staat is om een lage paardenstaart te maken, kan ze wat hoger proberen. Je kan haar dit laten doen over een periode van een paar dagen of weken of ze zou gewoon wat tijd kunnen spenderen aan oefening tot ze geraakt waar ze zelf toe in staat is. Hoe vertrouwder ze raakt met de handelingen, hoe beter de resultaten zullen zijn.
 
Zoals bij alles in het leven, vraagt het stylen van haar wat oefening. Sommige mensen hebben een natuurlijke gave en vinden sommige dingen misschien makkelijker, maar ik geloof persoonlijk dat iedereen competent kan leren zijn. Moedig haar aan en geef alleen opbouwende kritiek. Bekijk haar wanneer ze bezig is en doe suggesties die het haar makkelijker zouden kunnen maken wanneer je ziet dat ze moeite heeft.
 
Zorg er ook voor dat ze over het juiste materiaal beschikt. Geef haar een kam met wijde tanden, een ontwarspray en een makkelijk elastiekje dat niet méér dan één keer dubbel over haar paardenstaart moet. Toon haar hoe ze het elastiekje over haar middenvinger en duim van haar dominante hand moet doen.
 
Op die manier kan ze, nadat ze het haar -met spray in- gekamd heeft en in haar andere hand vasthoudt, het doen glijden tussen duim en middenvinger. Daarna moet ze het haar tussen die twee vingers vastgrijpen en één kant van het elastiekje naar beneden trekken en terwijl ze het op zijn plaats houdt met de vingers van haar andere hand, kan ze het haar erdoor trekken. Om het maken van de paardenstaart te beëindigen, hoeft ze dan het haar gewoon vast te houden terwijl ze het elastiekje strak houdt, draait en de paardenstaart opnieuw door de tweede lus trekt.
 
Er bestaan ook ronde kammen waarmee het maken van een paardenstaart een fluitje van een cent wordt. De kammen houden het haar vast en zijn voorzien van haakjes. Zo kan je een paardenstaartkapsel op je eigen creëren of de kam gebruiken om het haar vast te houden terwijl je het elastiekje op zijn plaats brengt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe een paardenstaart met volume maken