Haar dat teveel behandeld werd

Beschadigd Afrikaans haar
Foto: Sam D. Cruz/Shutterstock
Vraag: Ik ben een Afrikaanse vrouw. Ik heb nu reeds ongeveer 15 jaar Wave Nouveau krullen. Nu en dan lijkt mijn haar overbehandeld. Ik blaas het nooit droog, kleur het nooit en straighten het ook nooit met warmte. Recent ging ik een nieuw kapsalon opzoeken. Het krullen werkte niet. Toen de kapster de rollen uit mijn haar haalde, was het volkomen steil. Ze zegt dat het misschien té veel behandeld werd.
 
Een paar dagen later begon het extreem uit te vallen. Ik ben heel bezorgd en weet niet hoe dit te stoppen. Ik vraag me af of ze soms niet een relaxergehalte gebruikte dat té sterk was voor mijn haar. Ik gebruik gewoonlijk medium en ze vroeg er niet naar, dus weet ik niet precies wat ze gebruikte. Ik weet ook niet of ze het product goed uitspoelde. Terwijl ze bezig was met de rollers, merkte ze relaxercrème op op mijn hoofdhuid en ze moest dat stukje opnieuw uitspoelen. Misschien is het dát wat het afbreken veroorzaakt. Is er iets wat ik kan doen om dit te stoppen, zoals het opnieuw neutraliseren of grondig conditionen?

 
Antwoord: Het klinkt inderdaad alsof je haar overbehandeld werd. Het eenvoudige feit dat de kapster relaxercrème ontdekte op je hoofdhuid toen die eigenlijk al moest uitgespoeld zijn, bewijst in elk geval dat ze faalde bij een stukje van de methode. Het verontrust mij ook dat ze duidelijk niet met jou praatte over jouw vorige behandelingen.
 
Als de relaxer niet goed verwijderd en geneutraliseerd is, kan dat resulteren in ernstige beschadiging van het haar en in het afbreken ervan. Het probleem met het aanbieden van oplossingen in dit stadium is dat het haar reeds té veel behandeld werd, zodat het niet meer in staat is om te krullen. Je kan enkel proberen om de schade te beperken en om er het beste van te maken en wachten tot er nieuw haar gegroeid is.
 
Zonder het haar zelf te kunnen onderzoeken en testen, kan ik echter niet zeggen hoe ernstig het beschadigd is. Mijn beste advies voor jou is naar een salon te gaan dat je betrouwt en een kapper te zoeken die bekwaam is om de beschadiging te evalueren. Ondertussen is conditionen nooit een slechte zaak.
 
Afhankelijk van de evaluatie (en de bevestiging van beschadiging) van de andere kapper, kan je dan het salon/de kapper contacteren waar je haar werd beschadigd en herstelprocedures bespreken voor de schade die aangericht werd aan je haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverzorging