U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Organische Kleuring en Metaalkleuringen

Vraag: Ik heb een tijdje {merknaam weggelaten} permanente haarkleuring gebruikt. Nu heb ik zogenaamde “organische” haarkleuring gezien in de kruidenwinkel. Alhoewel het product duurder is (natuurlijk, ha-ha), heb ik overwogen om het eens te proberen. Moet ik mijn “metaal”kleuring nu eerst laten uitgroeien? Wat zou er gebeuren als ik de kruidenkleuring over de metaalkleuring zou gebruiken?
 
Antwoord: Eerst en vooral zijn de meeste haarkleuringen die op de markt zijn (in het bijzonder de kleuringen van de producent die jij vernoemde) géén metaalkleuringen. Het zijn eigenlijk oxidatiekleuringen die gemaakt zijn op basis van koolteerderivaten. Metaalkleuringen gebruiken metaalzouten om de kleur van het haar geleidelijk te veranderen door dagelijkse toepassing.
 
De mééste organische haarkleuringen zijn plantaardige kleuringen en werken gewoonlijk slechts tijdelijk. De énige permanente plantaardige kleuringen zijn op basis van henna. Bekijk goed de ingrediënten van de “organische” haarkleuringen die je van plan bent te gebruiken om zeker te weten op basis van welke ingrediënten ze gemaakt zijn. Véél “plantaardige kleuringen” gebruiken wat oxidatie kleuringrediënten om de permanente kleureffecten te geven.
 
Wat de verenigbaarheid betreft, hebben de énige problemen in verband met mengen van oxidatiekleuringen met plantaardige kleuringen die ik ken te maken met henna en dan is het probleem specifiek wanneer geprobeerd wordt om de andere kleuring op het haar te doen dat met henna gekleurd werd.
 
Henna legt in de meeste gevallen een laagje verf op het haar en kan verhinderen dat andere kleurproducten in de haarschacht dringen wanneer geprobeerd wordt om een andere kleuring boven de henna aan te brengen. Henna kan ook het binnendringen van relax- en straighteningproducten verzwakken.
 
Het zou veilig moeten zijn om het organische product bovenop jouw huidige kleuring te gebruiken op voorwaarde dat je op de hoogte bent van alle ingrediënten en de richtlijnen en voorzorgsmaatregelen grondig gelezen hebt. Doe zoals altijd een test om de gevoeligheid van jouw haar te kennen ten minste 48 uur vooraleer je het product op je héle hoofd gebruikt.
 
Zorg ervoor dat je weet of de kleuring al dan niet een kleuring is die énkel kleur afzet, want dit zal géén lift geven aan de huidige kleur en kan van invloed zijn op de kleurresultaten die je krijgt.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact