Conditioner op basis van olijfolie

Conditioner
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb pas onlangs mijn haar chemisch laten relaxen. Vroeger gebruikte ik een sheabutter leave-in conditioner van {merknaam weggelaten} en een conditioner op basis van olijfolie voor mijn natuurlijk krullend Afrikaans haar, maar nu weet ik niet meer wat ik moet gebruiken.
 
Is het overdaad om beide producten samen te gebruiken? De conditioner met olijfolie doet mijn haar er ook glanzend en glad uitzien, maar ik heb vooral gehoord dat dit bevorderlijk is voor de elasticiteit van het haar (en die is naar mijn mening wég sinds mijn haar gerelaxed werd) en de {merknaam weggelaten} seabutter werkt vochtinbrengend.
 
Het lijkt een beetje zwaar om beide producten op één dag te gebruiken, maar ik wil mijn haar zo gezond mogelijk houden. Is het OK om beide samen te gebruiken en dan mijn haar elke dag te wassen of te conditionen en te spoelen? Ik ben bezorgd dat ik mijn haar dan té vaak zal moeten wassen en dat ik het dan eveneens elke dag moet föhnen als ik het elke dag spoel en dit zou té beschadigend werken.

 
Antwoord: Wanneer je het haar chemisch gaat relaxen, dan worden de chemische bindingen in het haar volledig ontbonden en kunnen ze niet opnieuw gevormd worden. Daardoor zal je conditioner met olijfolie géén effect hebben op de elasticiteit van het haar. Hij zal wél helpen om het haar te beschermen tegen beschadiging door styling en verdient daarom een plaatsje in je haarverzorgingsschema.
 
Ik zou aanbevelen om je conditioner met seabutter dagelijks te blijven gebruiken als vochtinbrenger en je conditioner met olijfolie slechts wekelijks te gebruiken om de zijdezachtheid van je haar te herstellen. Op het moment dat je gewoon geraakt bent aan de manier waarop je gerelaxed haar reageert, kan je je routine daarop afstemmen. Denk eraan dat het nog altijd béter is om té voorzichtig te zijn en het haar wat té veel te conditionen, dan het onbeschermd te laten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverzorging