Mannen die hun oksels scheren

Man die het haar onder zijn oksel scheert
Foto: Jan Schneckenhaus/Shutterstock
Vraag: Moet een man zijn oksels scheren? Is dit een goed idee omwille van hygiŽnische redenen of is dit verkeerd aangezien het scheren van oksels zo vrouwelijk is?
 
Antwoord: Wel, op de vrouwelijkheid van het scheren van oksels antwoord ik door te suggereren dat sommige van de meest ďmannelijkeĒ heren in onze maatschappij hun oksels scheren om verschillende redenen. Veel professionele atleten scheren haast al hun lichaamshaar (Olympische zwemmers, bodybuilders, sommige lopers enzÖ) en ze doen dit om uiteenlopende redenen.
 
Sommige redenen zijn hygiŽnisch. Andere zijn praktisch, terwijl nog andere te maken hebben met pure esthetica. Los van de redenen, heb ik zo mijn twijfels of deze mannen die ervoor kiezen om hun oksels te scheren, zichzelf een beetje vrouwelijker beschouwen.
 
Wat het hygiŽnische aspect van scheren betreft, biedt het scheren van de oksels inderdaad wat voordelen. De zweetgeur wordt veroorzaakt door bacteriŽn en die kunnen zich makkelijker vermenigvuldigen in de vochtige omgeving van nat okselhaar en dus kan het scheren van de oksels ervoor zorgen dat er minder zweetgeur is en dat uw deodorant efficiŽnter zal kunnen werken.
 
De keuze van het al dan niet scheren is louter persoonlijk. Het feit dat een man zijn oksels scheert, is een betrekkelijk nieuw gegeven en sommige mannen zitten nog steeds met vooroordelen. Maar dit hoeft geen ďalles-of-nietsĒ zaak te zijn. U kunt nog steeds de geur verspreidende bacteriŽn tegengaan door de hoeveelheid haar onder de oksels (of elders) wat te verminderen.
 
Beschouw dit als een vorm van verzorging. Dit kan zorgen voor nuttige impact zonder dat het uitzicht drastisch wijzigt. Gebruik gewoon een trimmer om de lengte en het volume van het okselhaar te verminderen, vooral wanneer u rijkelijk bedeeld bent met okselhaar of wanneer dat haar erg lang is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Scheren met scheermesjes of scheerapparaat