Nieuwe highlights

Haar donkerbruin verven
 
Vraag: Ik heb lange tijd highlights in mijn lange haren laten doen door een vriendin die een professional was. Wanneer ze mijn haar bijwerkte (met een kap), had het mooi overal dezelfde kleur. Ik ga nu naar een nieuw kapsalon en daar gebruikt men folies.
 
De uitgroei heeft daarbij een andere kleur. Ik vraag me af of ik mijn haar opnieuw donkerbruin kan verven om dan te starten met nieuwe highlights. Mijn haar is trouwens in goede conditie.

 
Antwoord: Het verbaast me dat je nieuwe kapster er blijkbaar niet in slaagt om je highlights te isoleren om ze bij te werken met de foliemethode, want dit is juist één van de voordelen van folie highlights (de mogelijkheid om specifieke haarsegmenten te behandelen).
 
Er bestaan echter verschillende niveaus van competentie en zolang je tevreden bent met de gekregen service, heb ik geen reden om iemand in diskrediet te brengen.
 
Als je haar in heel goede toestand is, zoals je zelf zegt, dan zou je geen problemen mogen ondervinden om je haar opnieuw te kleuren in een uniform basiskleur en dan weer te starten met highlights.
 
Je bespreekt dit het best met je kapster vooraleer dit op je eentje uit te proberen, om een professionele uitleg te krijgen over de toestand van je haar. Denk eraan, je kapster heeft ervaring uit de eerste hand en kennis over hoe en hoe snel je haar op kleur reageert.
 
©Kapsels.net
Foto: Stockshakir/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar