Neushaar verwijderen

Neushaar verwijderen met een pincet
Foto: Depositphotos
Vraag: Is het ok om neushaar te verwijderen en wat is de beste manier om dit te doen?
 
Antwoord: Het is natuurlijk ok om neushaar te verwijderen, alhoewel u enkel die haartjes wilt verwijderen die zichtbaar zijn of uit de neusgaten steken.
 
Neusharen hebben als waardevol doel het filteren van prikkelende stoffen uit de lucht die we inademen. Anders zouden die stoffen allergische of overgevoelige reacties kunnen veroorzaken.
 
Er bestaan een aantal producten die u kunnen helpen om neusharen te verwijderen. Ze zijn speciaal bedoeld om ongewenste haartjes uit neusgaten en oren te knippen. Het is echter geen must om deze tools te gebruiken.
 
De eenvoudigste manier om van neushaar af te geraken is met een kleine schaar (een nagelschaartje bijvoorbeeld): gebruik één vinger van uw vrije hand, druk het neusgat lichtjes naar binnen en gebruik de buitenste rand van het neusgat als grens om te knippen. Herhaal dit bij het andere neusgat.
 
Ga nooit met een schaar binnen in de neusholte, want op die manier kunt u schade berokkenen en geďnfecteerd geraken. Hebt u een veilige schaar (met stompe punt), dan kunt u wat dieper knippen, maar wees ook hier voorzichtig.
 
Zie ook: Waarom hebben oudere mannen meer haargroei in oor en neus?