Een langere baard bekomen

Man met een baard
Foto: Ariantolog/Shutterstock
Vraag: Ik zou een langere baard willen hebben, maar wanneer mijn baard een zekere lengte heeft, begint hij in allerlei richtingen te groeien en dat geeft een vreemd effect.
 
Ik heb pommade geprobeerd en zelfs eens een straightener, maar dat maakte het resultaat alleen maar slechter. Kan je mij raad geven?

 
Antwoord: Gezichtshaar is net zoals het andere haar op je hoofd, behalve dat het de neiging heeft om ruwer van textuur te zijn en een verschillend golfpatroon heeft, wat kan betekenen dat het moeilijker te hanteren is en ook moeilijker in een bepaalde vorm te brengen is. Tot overmaat van ramp vinden de meeste mannen dat hun gezichtshaar in verschillende richtingen groeit, van één deel van het gezicht naar het volgende deel.
 
De meeste mannen die proberen om hun gezichtshaar lang te laten groeien ontdekken dat het haar op een zeker punt onhandelbaar wordt en er wild en donzig uitziet. In veel gevallen is het énige wat je kan doen de ruwe plekjes verdragen terwijl het haar blijft groeien.
 
Een pommade of, zelfs nog béter, snorrenwax (een kenmerk is dat die krachtiger is) kan helpen om het haar te stylen zoals jij het wenst, maar je zal er misschien méér van nodig hebben dan je dacht, gezien de sterkte van het haar.
 
Sommige mannen vinden dat de baard makkelijker te stylen is wanneer je hem door een kapper laat uitdunnen. Zorg er wél voor dat de kapper daarin niet overdrijft of je baard zal er vezelig en sjofel uitzien.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe een ruige baard onder controle krijgen