Lang haar en luizen

Problemen met lang haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Mijn kinderen hebben allemaal last van hoofdluis. Ik ben er zelf ook door besmet geraakt. Ik las je raad over luis en daardoor was ik genoeg gerustgesteld om te weten dat ik jou wel durf raadplegen, want luis is en blijft toch een gênant probleem. Mijn kindjes zijn reeds voor de vierde keer dit schooljaar besmet en deze keer ben ik dus niet gevrijwaard gebleven. We zullen het deze keer dan ook wat drastischer aanpakken, want we hebben zowat alle antiluisproducten die er te krijgen zijn, al geprobeerd.
 
We zullen de haren van de jongens kort scheren, een korte bros dus. Bij de meisjes zullen we een carré laten knippen. Ze vinden dit niet erg, want ze houden niet van haren kammen en al zeker niet met de beruchte luizenkam.
 
Nu mijn haren echter ook besmet zijn, vind ik het verschrikkelijk dat ik ze zou moeten laten knippen. Ze zijn namelijk lang, erg lang, 1 m 20 om precies te zijn. Ze maken mij speciaal en het is gewoon mijn identiteit. Als ik ze moet laten knippen, ben ik mijn identiteit kwijt. Begrijp je wat ik bedoel? Ik hoop het, want ik heb nog niemand ontmoet of gevonden die mij snapte.
 
Maar toch zal een fikse knipbeurt de enige oplossing zijn voor ons probleem, denk ik, want zoals je zelf al zegt, lange haren zwieren gemakkelijker tegen besmette voorwerpen aan en daar komt bij dat zo’n lange haren kammen met een luizenkammetje niet echt gemakkelijk gaat. Het is bijna onmogelijk om in één trek haren uit te kammen. Of heb jij misschien nog een wondermiddeltje om van de luizen af te geraken?

 
Antwoord: Natuurlijk leef ik erg mee met je probleem. Kort knippen van het haar is wel een oplossing om het probleem op te lossen, maar toch zou ik de haren van de kinderen wel behandelen met lotion/shampoo tegen luizen.
 
Wat jouw haar betreft, snap ik volkomen dat het er niet af mag. Ik heb helaas geen wondermiddel en kan ook alleen maar adviseren om het goed te behandelen met antiluisproducten.
 
Reinig thuis ook alle stoffen en kledij goed, zodat ook hier de eitjes uit zijn. Doe je dit niet, dan blijft het probleem. En zorg ervoor dat de jassen van de kinderen op school in een speciale tas gaan, zodat zij anderen niet kunnen besmetten en ook niet kunnen besmet geraken door anderen.
 
Ik wens je heel veel succes en hoop dat ik je een beetje verder in de goede richting geholpen heb.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Waarom wil een kapper haar met luizen niet knippen?