Natuurlijke krullenlook

Natuurlijk krullend haar
Foto: Trofalena/Shutterstock
Vraag: Hallo! Ik ben 18 jaar en heb van nature krullend haar, wat het méést zichtbaar is wanneer ik het was. Ik krijg dan van die leuk uitziende krullende lokjes. Ik dep mijn haar voorzichtig droog met de handdoek, dus ik beschadig de krullen zéker niet, maar wanneer mijn haar droog raakt, heeft het de neiging om te gaan kroezen. Bestaat er één of ander product dat ik op mijn vochtig haar kan doen zodat mijn krullen gelijk blijven wanneer mijn haar droog is?
 
Ik heb gel en mousse geprobeerd maar die producten maakten mijn haar zo kleverig en verward, dus gebruik ik ze niet meer. Ik gebruik Dove shampoo, waar ik tevreden over ben, maar bestaat er eigenlijk een shampoo die je ín het haar kan laten, die met andere woorden dus niet moet uitgespoeld worden? Ik wil énkel dat mijn haar ook in droge toestand die natuurlijke krul heeft en niet enkel wanneer het nat is. Héél erg bedankt.

 
Antwoord: Je mag geen énkele shampoo ín je haar laten. De bedoeling van shampoo is het vuil en vet uit het haar te verwijderen door die zaken wég te spoelen. Een shampoo die je niet uitspoelt zou dus het haar en de hoofdhuid niet reinigen.
 
Wat je nodig hebt is een leave-in conditioner om vocht toe te voegen aan het haar en ook een antikroesserum om het haar glad te helpen houden. Doe deze producten op haar dat handdoekdroog is en kam ze voorzichtig door je haar met een kam met wijde tanden. Je kan het haar daarna op natuurlijke wijze laten drogen of een haardroger gebruiken, maar dan wel één met een diffuser erop.
 
Eens het haar droog is, kan je het lichtjes benevelen met haarspray of stylingspray en de krullen zachtjes met je vingers stylen om ze definitie te geven. Laat het haar dan nogmaals drogen. Dit zal jou krullen geven die lánger blijven en je krijgt er óók een natuurlijke look door.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over krullend haar