Kapsel voor Kort Voorhoofd

Herenkapsel voor een kort voorhoofd
Foto: Julia Tsokur/Shutterstock
Vraag: Ik ben een kerel met zwart, halflang haar, met een 6:4 scheiding opzij. In tegenstelling met de mééste van mijn vrienden heb ik een kort voorhoofd. Ik heb een kortere lengte tussen de wenkbrauwen en het haar dan bij hen.
 
Ik heb me al altijd afgevraagd welk soort kapsel bij mij zou passen. Geef me alsjeblief wat advies. Bedankt!

 
Antwoord: De selectie van een geschikt kapsel heeft met verschillende factoren te maken. Je moet niet alleen naar de lengte van het haar kijken, maar ook naar de gezichtsvorm, algemene bouw van de persoon in kwestie, de harmonie van de gelaatstrekken en de textuur, dichtheid en het golfpatroon van het haar.
 
Om eerlijk te zijn kan ik je alleen maar zeggen dat je met een kort voorhoofd best niet kiest voor een kapsel met lange pony of een kapsel dat zodanig over het gezicht hangt dat het voorhoofd nóg korter lijkt.
 
Als een korter kapsel jou interesseert, kan je gaan voor een Caesar Cut die langs achter en opzij kort is en bovenaan en op de kruin wat extra lengte krijgt die voorwaarts gekamd wordt om een klein beetje over het voorhoofd te hangen of waarbij de pony omhoog gekamd wordt.
 
Als je écht een langere pony wil, maak dan dat die goed samengesteld is door de kapper en dat het voorhoofd niet volledig bedekt is. Een dunnere, kortere pony of een pony met piekjes zou hét van hét zijn.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mannenkapsels