Te donker gekleurd haar repareren

Bruine haarkleur kiezen
 
Vraag: Mijn moeder heeft haar haar gekleurd en het is té donker. Het is bijna middenbruin en ze wilde het donkerblond/lichtbruin. Is er één of andere manier om dit probleem op te lossen zonder het haar te kleuren? Indien niet, wat zijn de andere mogelijkheden?
 
Antwoord: De énige oplossing zal het lightenen van het haar zijn. Ze zou een “peroxidekap” kunnen gebruiken waarbij ze waterstofperoxide volume 40 met haar favoriete conditioner vermengt in gelijke verhoudingen en die mengeling op het haar aanbrengt en ongeveer 20 minuten laat inwerken onder een plastieken kap. Dit zal een mildere vorm van lightening zijn dat wanneer ze het haar volledig zou bleken.
 
Als ze een droogkap heeft, zou ze die moeten gebruiken op lage stand terwijl de peroxide-conditionermengeling zich op haar haar bevindt. Als ze niet over zo’n toestel beschikt, dan kan ze nog altijd een haardroger met diffuser gebruiken of handdoeken opgewarmd in de droogkast om het haar warm te houden tijdens het proces. Doe de opgewarmde handdoeken gewoon rond de plastieken kap in de vorm van een tulband.
 
Een andere mogelijkheid is om gelijke delen van peroxide volume 40 en shampoo te combineren en dit te gebruiken om het haar mee te wassen. Wees EXTREEM voorzichtig dat het product niet in de ogen komt. Laat deze mengeling ongeveer 5 minuten per shampoobeurt op het haar vooraleer die uit te spoelen en het haar goed te conditionen achteraf. Dit zal als resultaat een meer stapsgewijze verwijdering van de kleur hebben, maar toch zou de kleur sneller moeten weggaan dan met gewone shampoo alléén.
 
Beide methodes zullen misschien méérdere toepassingen vereisen ( de shampoo/peroxidecombinatie zéker), maar je zou een stapsgewijze lifting van een té donkere kleur naar een aangenamere kleur moeten kunnen constateren.
 
Ik ben bang dat de énige andere mogelijkheid is om het haar te lightenen en opnieuw te kleuren met een standaardformule of om de kleur gewoon te laten uitgroeien.
 
©Kapsels.net
Foto: Tmon/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over het kleuren van haar