Doe-het-zelf straightenen en kleuren

Ogilvie straightener
 
Vraag: Om de 4 5 weken verf ik mijn haar. Ik gebruik daarbij LOral of Nice n Easy producten en geen highlights. Mag ik een Ogilvie doe-het-zelf kit gebruiken om mijn gekleurd haar te straightenen? Bedankt.
 
Antwoord: Het zou veilig moeten zijn om dit product toe te passen, op voorwaarde dat je vroeger geen relaxer op basis van hydroxide of een haarkleuring op metaalbasis gebruikt hebt. Lees echter vr gebruik goed de instructies en waarschuwingen op de verpakking om zeker te zijn dat er toch geen conflicten mogelijk zijn.
 
Alhoewel het product milder is dan andere methodes om te straightenen, moet je toch altijd eerst een test doen op een haarlok vooraleer je het hele hoofd behandelt, om zeker te zijn van de resultaten die je kan verwachten. Dit kan ook betekenen het verschil tussen de ontgoocheling dat je haar niet geschikt is voor dit product en de verschrikking dat je je haar vernield hebt.
 
Om zon test te doen, knip je ofwel een dunne lok haar af op een onopvallende plaats (gewoonlijk achter het oor in de nekzone), ofwel zonder je een haarlok af die kan behandeld worden terwijl ze nog vast is. Het is gewoonlijk makkelijker om te werken met een lok die afgeknipt is. Pas de methode toe op de lok volgens de instructies en let goed op de nodige toepassingstijd en de behaalde resultaten.
 
Zo weet je of je de inwerktijd moet verminderen en of het haar goed zal reageren op het product. Droog het haar goed na de test en bekijk of er tekenen van beschadiging zijn. Als het haar in goede conditie lijkt en de resultaten zijn zoals verwacht, dan kan je je hele hoofd behandelen.
 
Zie ook: Mr over het straightenen van haar