Grijs haar terug kleur geven

Vrouw met kort grijs haar
 
Vraag: Ik zou willen weten of grijs haar terug kleur kan krijgen of kan vertraagd worden in zijn ontwikkeling zonder het haar te kleuren.
 
Antwoord: Er zijn héél wat producten op het internet die beweren dat ze het grijs worden van het haar kunnen omkeren door toevoeging van kruiden, vitaminen, mineralen en andere zogenoemde tekorten in het lichaam.
 
Géén énkel van deze producten echter biedt iets méér dan anekdotisch bewijs om de beweringen te staven: er zijn alleen maar getuigenissen van mensen die beweren dat dit product bij hen werkte, maar er zijn géén harde bewijzen of wetenschappelijke studies om de doeltreffendheid van deze producten te bekrachtigen.
 
Het ontstaan van grijs haar, professioneel gekend onder de naam canities, is een resultaat van genetische programmering in de meeste gevallen en de ontwikkeling is een gevolg van veroudering. In sommige gevallen kan grijs haar ontstaan ten gevolge van langdurige perioden van stress, ziekte en arme voeding.
 
In die gevallen waarin grijs haar een resultaat is van stress of medische- en voedingsoorzaken heeft, kan het oplossen van de oorzaken van grijs haar soms ervoor zorgen dat het haar terugkeert naar zijn oorspronkelijk pigmentatieniveau. In de méérderheid van de gevallen echter is het zó dat ééns het haar grijs is, het voorgoed grijs is.
 
©Kapsels.net
Foto: Mimagephotography/Shutterstock
 
Zie ook: Wordt haar sneller grijs wanneer het geverfd wordt?