Nieuwe snit om er jonger uit te zien

Jonge haarsnit voor mannen
Foto: BlueSkyImage/Shutterstock
Vraag: Ik ben niet zeker van een antwoord, maar hier komt mijn vraag. Wat mannenkapsels betreft: ik ben nu 16 jaar en mijn hoofd is groot – misschien een groot voorhoofd en een eerder vierkant/driehoekig gezicht. Welke snit zou je mij aanraden zodat ik er jonger uitzie?
 
De snit die ik gewoonlijk heb is kort tot bovenaan, zoals nummer 3 of 2. Zou ik mijn haar moeten lang laten zoals Emo (met een lange pony die de ogen bedekt) of zou ik het misschien in laagjes moeten laten knippen omdat het hard is en vol? Als ik het in laagjes kan laten knippen, hoe kort kan het dan zijn en welke mannenkapsels kan ik hebben met kort gelaagd haar?

 
Antwoord: Wel, zonder je gezichtsvorm, gelaatstrekken, haartextuur, golfpatroon, conditie en groeipatronen in het écht te kunnen zien, kan ik je alléén maar het meest algemene kapseladvies geven. Het is zo dat de basisprincipes voor het kiezen van een kapsel dezelfde zijn voor mannen en vrouwen. De bedoeling is om de illusie te wekken van een gezicht dat ovaal is.
 
Als je je gezicht juist inschat – groot voorhoofd, met vierkant en/of driehoekig gezicht – dan zal je vermoedelijk een pony moeten integreren in je kapsel en voldoende lengte moeten behouden om de hoeken van je gezicht wat te verzachten. De populaire look van Emo Kid zou vermoedelijk een goede keuze hiervoor zijn en het zou een hedendaags kapsel zijn dat eveneens geschikt is voor jouw leeftijd.
 
Als je een meer keurige stijl verkiest of op zijn minst iets wat veelzijdig is, dan kan je opteren voor een gewijzigde Collegesnit of Ivy Leage snit. In dit kapsel wordt het haar langs achter en opzij op kortere lengtes geknipt (gewoonlijk een maximum van 2,5 cm lengte) en neemt het geleidelijk toe in lengte tot bij het voorhoofd, waar de lengte traditioneel rond de 7,5 à 9 cm is. Aangezien ik sprak over een gewijzigde snit, zou ik aanbevelen om geleidelijk wat méér lengte te geven tot ten minste 12 à 15 cm of méér vooraan.
 
Als je kiest om overal lang haar te hebben, dan overweeg je best een snit met het scheermes. Zo kan je zachtere kapsels creëren en kan je ook de hoeken van je gezicht verzachten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mannenkapsels