Highlights en toner

Bruin haar met highlights
Foto: Mikhail Malyshev/Shutterstock
Vraag: Mag ik een toner over mijn highlights doen? Ze zijn namelijk wat té helder en ik wil ze wat temperen. Het gaat over een {merknaam weggelaten} toner in een rijk, fluweelbruin. Graag zo vlug mogelijk wat advies.
 
Antwoord: Voor zover je haar niet beschadigd werd door het highlightenen, kan het geen probleem zijn om een toner te gebruiken (vooral dan een toner die enkel kleur afzet). De kleur die je van plan bent te gebruiken zal misschien echter niet het resultaat geven dat je beoogt.
 
Denk eraan dat haarkleuring – tenzij die een liftend effect heeft – zal gecombineerd worden met de natuurlijke kleur en zal resulteren in een kleur die donkerder is dan verwacht. Het proces van alleen maar kleur afzetten van een toner vereist dat je een tint gebruikt die slechts lichtjes donkerder is dan de huidige kleur van je highlights en dat je ervoor zorgt dat je de kleuring vermengt met een ontwikkelaar zonder liftend effect.
 
Je moet je ervan bewust zijn dat een toner enkel bedoeld is om kleur af te zetten; daardoor zal die ook alleen maar kleur toevoegen aan het haar en als het haar lichter is dan de kleur die beoogd wordt met de toner, dan zal het lichter haar verdonkerd worden tot dat niveau.
 
De rijke, fluweelbruine kleur die je hierboven vermeldt zal vermoedelijk je haar verdonkeren tot een uniforme kleur en zal je highlights wegdoen door hen volledig te bedekken in plaats van hen te verzachten zoals jij wil.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Je haar verven