Haarpunten die omhoog wippen

Lang steil haar met omhoog wippende punten
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb lang, van nature steil haar, maar de punten wippen steeds omhoog. Zelfs wanneer ik de punten straighten met een stijltang, draaien ze na enkele uren opnieuw omhoog.
 
Een vriendin vertelde me dat dit gebeurt wanneer iemand gespleten haarpunten heeft. Maar mijn haar is gezond en ik heb geen gespleten punten. Hebt u raad?

 
Antwoord: Zonder uw haar te kunnen zien, is het voor mij onmogelijk om een uitspraak te doen over de gezondheid ervan. Maar laten we aannemen dat u gelijk hebt en dat uw haar niet beschadigd is en u geen gespleten punten hebt.
 
Het kan dat er wat krul in uw haar zit, waardoor de punten omhoog wippen. Het kan dat dit door de lengte van uw haar niet zo duidelijk is bij de rest van het haar. Zelfs diegenen met erg krullend haar zullen merken dat hun haar minder krullend lijkt bij de hoofdhuid dan bij de punten wanneer het langer en langer wordt. Dit komt doordat het gewicht van het haar de krul uit het haar trekt.
 
U zult moeten letten op de producten die u gebruikt bij het stylen van uw haar (föhnen en straightenen). Het toevoegen van een licht product op basis van was kan een groot verschil maken. Dit zou genoeg gewicht kunnen toevoegen om de punten onder controle te houden en als er toch sprake is van gespleten punten, zou dit kunnen helpen om die opnieuw vol te doen lijken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Split-Ender
 
Meer over het stylen van haar