Lage haarknot

Het aanbrengen van extensions
Foto: Mary Berkasova/Shutterstock
Vraag: Ik trouw deze zomer en ik hoop dat ik mijn haar dan kan stylen in een gewone lage knot. Het probleem is dat mijn haar slechts reikt tot mijn wangen.
 
Ik heb het internet afgeschuimd op zoek naar een gewoon haarstukje voor een knot, maar zonder succes. Ik hoopte een doodgewone knot te vinden, zonder veel tralala of krullende lokjes, gewoon iets natuurlijks. Ik zou érg dankbaar zijn voor wat advies!

 
Antwoord: Ik denk dat je grootste probleem is dat je je té veel op één iets focust. Overweeg misschien eens een meer veelzijdige look in haarstukjes, zoals clip-in extensies of haarstukjes die speciaal gemaakt zijn om rond een korte paardenstaart te wikkelen en die zo te verlengen. Als je dit type extensions gebruikt, dan kan je de gewone knot creëren die jij wenst. En deze zaken kunnen in erg goedkope versies gevonden worden (gemaakt uit synthetisch haar dan).
 
Een andere optie is opteren voor traditionele haarextensions, zoals extensions die werken met bondingen (vastgehecht) of extensions die aangenaaid zijn. Deze types zijn minder duur dan andere methodes om het haar te verlengen en kunnen gewoonlijk ook gerealiseerd worden in minder tijd. De algemene kostprijs is tussen 115 en 230 euro, afhankelijk van de lengte van de extensions en hun aantal en gewoonlijk duurt het 1 tot 3 uur om ze aan te brengen.
 
Je zou ook kunnen opteren voor fusion extensions als je over een ruim budget beschikt. Deze extensions geven je de méést realistische look, maar hun hoge kostprijs kan voor velen een hindernis vormen.
 
Wat je moet onthouden tijdens je zoektocht is dat je méér zult betalen voor haarstukjes gemaakt uit “natuurlijk haar” (vaak is dat dierlijk haar zoals het haar van een jak) en nóg méér voor haarstukjes uit “menselijk haar” (die dan ook weer in héél wat kwaliteiten bestaan). De goedkoopste types haarstukjes zijn de synthetische en ook die heb je in een aantal kwaliteiten.
 
Gelukkig zijn er bij het maken van synthetisch haar nieuwe technologieën die erin slagen om haarstukjes te creëren die er net als echt uitzien en die maar een fractie kosten van de haarstukjes gemaakt uit echt haar.
 
Om een goed resultaat te bekomen, zoek je op het web best naar “haar” en “stukjes”, of zelfs “haarstukjes” (de aparte termen zullen méér zoekresultaten geven).
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Bruidskapsels