Strobing en contouring van haar

Haar contouring
 
Het klinkt net als een haardisco of haarmake-up en in zekere zin is het eigenlijk wel een beetje het laatste. Maar er zit een diepere betekenis achter strobing en contouring van haar en geloof me, eens je er iets meer over te weten gekomen bent, zal je in allerijl naar je kapper bellen om ASAP een afspraak te maken.
 
Het moeilijkste aan het kiezen van een kapsel is beslissen of het al dan niet zal passen bij de vorm van je gezicht en soms zullen we een risico nemen dat niet zal lonen. We zullen de raad van onze kapper soms niet volgen en eindigen met te kort haar dat onze oren doet uitsteken of onze neus doet lijken op die van Pinokkio.
 
Of we kiezen volgens de ingeving van het moment een kleur die ons er futloos doet uitzien. Zoals toen ik tijdens de winter mijn haar liet bleken wanneer ik sneeuwwit was, dus dat trok op niets.
 
Haar strobing en contouring zijn absoluut briljante concepten. Je zal blij zijn om ze te leren kennen, als dat tenminste al niet het geval was. Je hebt misschien al gehoord van lowlights om een warmere tint toe te voegen aan je haar, maar dat is helemaal verleden tijd, beste vriendinnen. Laten we starten met haar contouring en wat dit zo speciaal maakt: het feit dat het echt bij iedereen werkt.
 
Ja, je las het correct. Dit is een kleurentrend die kan en zal werken bij iedereen die op zoek is naar een verandering, omdat de kleuren door je kapper specifiek voor je haar en je gezicht ontworpen zijn. Al je gelaatstrekken werden in overweging genomen om de passende combinatie van kleuren te maken om je haar contouring speciaal en uniek te maken.
 
Haar strobing - Miranda Kerr
 
Haar contouring is een balayageachtige toepassing met de vrije hand waarbij verschillende tonen zorgvuldig geplaatst worden op een manier die zo nieuw en uniek is. De mix van kleuren wordt zorgvuldig aangebracht om het gezicht te omkaderen en de twee tonen dienen compleet verschillende doelstellingen.
 
De lichtere kleuren worden gebruikt als een schaduw en veranderen de vorm van het gezicht terwijl ze de beste gelaatstrekken accentueren (en die hebben we allemaal, we zijn waarschijnlijk gewoon t hard voor onszelf!). Omwille van de lichte contour is er totaal geen nood meer aan make-up, geloof het of niet.
 
De hele redenering die achter haar contouring steekt is om specifiek te focussen op het in de verf zetten van je beste en meest begeerlijke gelaatstrekken en daarmee zou de nood om te compenseren met make-up van de baan moeten zijn.
 
De donkerdere kleuren worden ook gebruikt om schaduwen te creren, om de vorm van je gezicht aan te passen. Hoe? Een donkerdere tint zal helpen om je gezicht te verkorten en te versmallen, wat prachtig is wanneer je onzeker bent over een zekere breedte, terwijl de lichtere kleur het licht zal reflecteren en het gezicht langer zal maken.
 
Dus is dit echt een win-winsituatie voor mensen die onzeker zijn over hun gezichtsvorm, wat waarschijnlijk bij ieder van ons voorkomt. Ik vind dit best grappig, want ik heb er absoluut geen idee van wat de vorm van mijn gezicht is. Ik zou kunnen zeggen hartvormig, terwijl iemand anders zou kunnen zeggen ovaal.
 
Volgende pagina
 
(Miranda Kerr foto's: PR Photos)