U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haargroei  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haargroei bij zuigelingen

Vraag: Zijn prenatale vitaminen goed voor het haar van een zuigeling? Mij werd verteld dat ik ze moet pletten en tussen de babyshampoo moet vermengen en dat het haar daardoor sneller gaat groeien. Kunt u me advies geven opdat het haar van mijn zuigeling sneller groeit?
 
zuigeling Antwoord: OK. Eerst en vooral zijn prenatale vitaminen bedoeld om een zwangere vrouw een boost in voedingswaarde te geven die ze misschien niet zou binnenkrijgen via haar normale voeding. De vitaminen zijn bedoeld om te verzekeren dat het ongeboren kind alle nodige voedingsstoffen krijgt om zich te ontwikkelen tot een gezonde baby.
 
Dit is orale medicatie die door een volwassene – de moeder – moet ingenomen worden. Die medicatie pletten en vermengen in babyshampoo zal vermoedelijk geen voordeel opleveren. De vitaminen zijn ten eerste niet bedoeld om door de huid opgenomen te worden.
 
Ze zijn ten tweede bedoeld voor volwassenen en als ze al zouden opgenomen worden door de huid, dan zou dit kunnen té veel zijn voor een zuigeling. Sommige vitaminen en mineralen kunnen zich namelijk opstapelen in het lichaam en voor problemen zorgen bij té hoge dosissen.
 
Om haar van een zuigeling sneller te doen groeien is het enige hulpmiddel ervoor zorgen dat de baby passende voeding krijgt en dat de huid en schedel zuiver en gezond zijn. Daarnaast zijn er weinig zaken die enig effect hebben op de manier waarop het haar van een baby groeit, los van de genen natuurlijk.
 
Elke zuigeling is anders en zelfs bij zuigelingen die geboren worden met een hoofd vol haar, valt het haar de eerste zes maanden uit en beginnen ze dan hun permanent haar te ontwikkelen.
 
Het eerste levensjaar groeit en ontwikkelt het lichaam van een baby zich snel op verschillende vlakken. Bezeten zijn door één specifiek aspect van de ontwikkeling is zowel niet ad rem als gevaarlijk. Maar vindt u dat er een probleem is met de haargroei van uw baby, ga dan zeker niet naar een kapper. Praat in plaats daarvan met uw dokter.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact