Haar dat overeind staat

Lang haar tijdens het slapen
Foto: Elena Yakusheva/Shutterstock
Vraag: s Morgens wanneer ik wakker word, staat mijn haar steeds recht. Kan ik iets doen om dit te verhinderen? Misschien n of ander product gebruiken? Ik ben een meisje en heb licht golvend haar op kinlengte.
 
Antwoord: Gewoonlijk is de hoofdoorzaak van een bedhead zoals jij het beschrijft de wrijving tussen je hoofd/haar en het linnen van je kussen en beddengoed.
 
En het is ook zo dat het haar verschillende richtingen opgaat terwijl je slaapt en woelt en draait en wanneer het tussen het beddengoed en hoofdkussen gedrukt is, doet de warmte het haar in een nieuwe positie staan, die dan ingesloten wordt wanneer je beweegt en die zone opnieuw afkoelt.
 
Ik zou eerst en vooral aanraden om geen product in je haar te hebben tijdens het slapen (dit verergert het probleem alleen maar). Ben je niet van plan om te douchen/je haar te wassen s avonds, dan kan je minstens de situatie minimaliseren door het haar grondig te borstelen met een borstel met natuurlijke haren.
 
En dan is het tijd om de aankoop van een zijden of satijnen slaapmuts of een zijden/satijnen kussensloop voor je bed te overwegen. De zachte materie helpt om de wrijving tussen het haar en beddengoed te reduceren en helpt bijgevolg om het haar glad en s morgens beter onder controle te houden.
 
Vind je dat het probleem meer verband houdt met je haar dat vrij beweegt in verschillende posities en daardoor op een lelijke manier valt, dan is een slaapmuts een betere optie. Heb je s morgens eveneens veel kroes, dan moet je minstens een satijnen kussensloop gebruiken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Gezond haar met zijde en satijn
 
Waarom moeten we ons haar drogen voor het slapengaan?