Groeiend haar bijknippen

Het haar bijknippen
Foto: Ravil Sayfullin/Shutterstock
Vraag: Ik ben een vrouw van 50 jaar en heb besloten om mijn haar te laten groeien. Ik heb het ongeveer 25 jaar vrij kort gehad omdat dit de gemakkelijkste oplossing was met (eerst nog jonge) kinderen en een baan.
 
Blijkt dat ik mijn haar van vroeger (veel slag, geen echte krullen) terugkrijg, maar wat is het moeilijk om doorheen de fase van “niet lang en niet kort” te komen.
 
Vroeger ging ik om de 5 weken naar de kapper, maar mijn kapper wil me nu natuurlijk niet zo vaak zien. Omdat ik er niet voor schut wil bijlopen, ga ik toch om de 8 weken.
 
Wat is nu het best? Alles eerst een jaar laten groeien en dan een kapsel uitzoeken dat het best bij me past of de kapper nu al een bepaalde richting op laten knippen met het gevaar dat ik over een jaar denk dat het toch anders moet? Ik ben van plan om mijn haar zowel los als opgestoken te gaan dragen.
 
En nog een vraagje: hoe vaak adviseert u om groeiend haar te laten bijknippen?

 
Antwoord: Ik zou je willen adviseren om het haar om de 8 ŕ 12 weken te laten knippen. Maar dan echt enkel de puntjes, zodat je toch lengte blijft behouden. Verzorg je haar optimaal, zodat de lengtes en punten er goed blijven uitzien.
 
Je kan de haarstilisten vragen om er rekening mee te houden dat je je haar laat groeien. Dan kunnen ze enkel puntjes knippen en kan je later het modelkapsel bepalen en laten knippen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Erg lang haar laten groeien