Hoe het haar kammen

Man die zijn haar kamt
Foto: 4PM Production/Shutterstock
Vraag: Worden mannen verondersteld om hun haar naar links of naar rechts te kammen? Er werd mij verteld dat mannen hun haar naar rechts moeten kammen en vrouwen naar links. Is dit waar?
 
Antwoord: De links-rechts kwestie komt voort uit lange tradities die vroegen om bepaalde verschillen in mode en modieusheid bij mannen en vrouwen. Lange tijd werden bepaalde kledingstukken van mannen en vrouwen verschillend gemaakt.
 
Vrouwenblouses werden gemaakt met de knopen links en de knoopsgaten rechts. Bij mannen was het net omgekeerd. Hetzelfde gold voor broeken, jassen en andere vormen van kledij die een variant voor mannen en één voor vrouwen hadden.
 
Of het nu komt door de modetradities die het opmaken inspireerden of of het om een toevallige ontwikkeling gaat, het is zo dat het een gewoonte werd dat mannen een scheiding links hadden (en hun haar dus naar rechts kamden) en vrouwen (daar waar van toepassing) rechts.
 
Maar met de komst van uniseks stijlen zowel voor haar als voor kledij, is de zaak van linkse of rechtse dominantie meer willekeurig geworden. In sommige gevallen is er nog steeds een verschil, maar in veel gevallen houdt de dominantie van rechts boven links hoe dan ook geen steek.
 
Ik zou aanvoeren dat wanneer u een traditionele herensnit draagt, u de afspraak kunt volgen om te kiezen voor een linkse scheiding, maar u hoeft zich niet beperkt te voelen tot deze conventie.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Moet een vrouw kiezen voor een zijscheiding of middenscheiding?