Halflang golvend haar uitdunnen

Schaar om haar uit te dunnen
Foto: ESB Professional/Shutterstock
Vraag: Er komen op jullie website een aantal vragen voor over het uitdunnen van haar. Gelden diezelfde richtlijnen voor halflang (tussen kin- en schouderlengte), golvend haar?
 
Er staat namelijk te lezen dat je moet werken tot op ongeveer 1/3 tot 1/2 lengte. Is er ook voorkeur voor de toestand van het haar: nat of droog?

 
Antwoord: Bij het uitdunnen van haar gelden de basisrichtlijnen voor om het even welke lengte. Zorg er wél voor dat je géén haar uitdunt té dicht tegen de hoofdhuid. Op die manier gaat het haar namelijk recht staan en in véél gevallen uitsteken. De positie voor de knip is op 1/3 tot 1/2 van de haarlengte.
 
Voor de precieze plaats waar je je uitdunschaar plaatst, moet je kijken waar er zich volume bevindt dat je wil verwijderen. Als het haar omvangrijk is bij de uiteinden, dan moet je knippen juist bóven die zone of in het midden ervan. Knip slechts één keer tegelijkertijd om te vermijden dat er té veel haar van op éénzelfde plaats verwijderd wordt.
 
Net zoals bij het knippen om een bepaald kapsel te creëren, is het haar over het algemeen best vochtig wanneer je het gaat uitdunnen. Dit is echter géén vereiste en er bestaan gevallen waarin het gunstiger zou zijn voor het haar dat het droog is bij het uitdunnen, maar het is zo dat vochtig haar voorkomt dat de te knippen deeltjes zich overal gaat verspreiden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe zelf haar knippen