Gezond krullend haar

Kapsel voor krullend haar
Foto: Focus and Blur/Shutterstock
Vraag: Hoe kan ik zien of mijn haar gezond is? Ik bedoel dat ik denk dat het beschadigd is omdat het moeilijk onder controle te houden is. Ik heb erg krullend haar dat makkelijk klit.
 
Maar mijn moeder zegt dat mijn haar gewoon zo is en dat ik daar niets moet aan doen. Ik hou van mijn krul, maar ik ben het moe om er zo versleten uit te zien.

 
Antwoord: Ik ken veel vrouwen met erg gezond, erg krullend haar die denken dat hun haar ongezond is omwille van de krul en het haarvolume dat ze hebben. Ik ken ook veel vrouwen van wie het haar erg beschadigd is, maar die zeggen dat dit komt doordat ze krulhaar hebben.
 
Om een einde te maken aan deze verwarring, vindt u hieronder enkele richtlijnen in verband met gezond haar:
 
• gezond haar is glanzend en zacht
 
• gezond haar klit niet makkelijk
 
• gezond haar is zuiver en niet overdreven vettig
 
Bij vrouwen met erg krullend haar kan het haar soms wel gezond zijn, maar onhandelbaar lijken. Vaak komt dit doordat het een stylingproduct nodig heeft om de cuticula (schubbenlaag) glad te helpen houden. Het gebruik van een gladmakend serum op vochtig haar en dit zorgvuldig door het haar kammen, is een goede manier om het haar onder controle te helpen houden zonder al te veel moeite. U kunt eveneens stylinggels en pommades gebruiken om de krullen op een ordentelijke manier te doen liggen.
 
Beschadigd haar is vaak droog en dof en het behandelen van beschadigd haar bestaat uit het in ruime mate gebruiken van een moisturizer om het vocht in de haarschacht te herstellen. Na een gewone conditioner gebruikt u best een leave-in conditioner en zelfs nog een spray om het vocht te helpen insluiten en glans toe te voegen.
 
Eens het haar gestyled is, vermijdt u best om ermee te spelen en te bewegen. Bij krulhaar is het zo dat, hoe méér u het haar met de handen aanraakt eens het droog is, hoe waarschijnlijker het is dat u kroeshaar krijgt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer over haarverzorging