Getransplanteerd haar

Man met getransplanteerd haar
Foto: Sugrit Jiranarak/Shutterstock
Vraag: Is getransplanteerd haar permanent of kan ik dit haar ook verliezen, kort nadat ik een fortuin gespendeerd heb aan een haartransplantatie?
 
Antwoord: Afhankelijk van de specifieke oorzaak van uw haaruitval zou u ook uw getransplanteerde haar kunnen verliezen. Is de hoofdoorzaak het resultaat van dihydrotestosteron dat de follikels aantast, dan kan uw getransplanteerde haar op dezelfde manier aangetast worden als uw natuurlijk geplaatste haar.
 
Veel haartransplantaties beweren succesvol te zijn, maar de specifieke oorzaak van uw haarverlies is een zaak die belangrijk is bij het overwegen van een dure ingreep. Uw arts moet een erg gedetailleerd onderzoek en een evaluatie doen van uw hoofdhuid om te bepalen of u in aanmerking komt voor transplantatie.
 
Zelfs dan nog moet u lastige vragen stellen en ervoor zorgen dat de dokter u alles vertelt wat zou kunnen misgaan en ook de problemen die kunnen opduiken zelfs wanneer de zaken goed verlopen.
 
In het geval van haarverlies veroorzaakt door dihydrotestosteron bijvoorbeeld, kan het nieuw getransplanteerde haar ook aangetast worden en uitvallen. En zelfs wanneer dit getransplanteerde haar niet be´nvloed wordt, dan kunnen de andere follikels die oorspronkelijk op die plaats aanwezig waren, zorgen voor een vlekkige look.
 
En dan is er nog het haar dat niet wil aanpakken, wat eveneens twijfelachtige resultaten oplevert.
 
Haar na transplantatie
Foto: Sugrit Jiranarak/Shutterstock
©Kapsels.net
 
Zie ook: Waar komt donorhaar vandaan bij transplantaties?