Hoe een gelijkmatige lengte knippen

Bob kapsel voor een klein meisje
 
Vraag: Wanneer ik het haar van mijn dochtertje in een bob knip, dan krijg ik het nooit recht. Het is haast onmogelijk om de lengte gelijkmatig te krijgen rond haar hoofd.
 
Hoe doen professionele kappers dit? Gebruiken ze referentiepunten om de lengte te controleren? Welke?

 
Antwoord: We gebruiken inderdaad referentiepunten. Maar nog belangrijker is dat we richtlijnen voor het knippen en dubbelchecken gebruiken om de kniplijnen gelijk en evenwichtig te maken.
 
De volgende keer dat u het haar van uw dochtertje knipt, start u best met het glad naar beneden kammen van het haar rondom het hoofd en knipt u daarna uw richtlijnen.
 
Knip achteraan het hoofd, bij de nek, een segment van een goede 2 cm breed op de lengte die u wilt voor de rest van het haar achteraan. Ga daarna naar de voorkant van het hoofd en neem een dunne lok haar langs elke kant van het gezicht en breng die samen in het midden.
 
Hou de lokken zo dat de uiteinden samensmelten. Kam de punten en knip daarna de richtlengte voor de voorkant van het haar. Denk eraan dat bijknippen steeds mogelijk is. Een stuk terug aanzetten gaat echter niet. Wees dus voorzichtig.
 
En wanneer het haar dik is of wanneer er veel haar is, moet u ervoor zorgen om de bovenste delen op te steken en te werken met kleinere hoeveelheden. Zo zal het makkelijker zijn om uw beginleidraad te creŽren. Wanneer u dan het haar in kleine stukjes naar beneden laat, kunt u gewoon de lengtes gebruiken die reeds geknipt zijn om het knippen van het resterende haar te leiden.
 
Volledige instructies voor het knippen van een bob vindt u hier.
 
©Kapsels.net
Foto: Sirtravelalot/Shutterstock
 
Zie ook: Hoe zelf haar knippen