Terug naar je eigen haarkleur

Vraag: Hallo, ik ben van nature asblond, maar verf mijn haar al jaren. Nu is het zwart, maar ik ben het helemaal beu en wil nu weer terug naar mijn eigen kleur. Ik ben vandaag in een zaak geweest en die mevrouw vertelde dat ze het niet in één keer wilde doen, maar via highlights in een paar keer.
 
Nu vraag ik me af hoeveel highlights er eigenlijk zullen gezet worden en hoe vaak dit zal herhaald worden. En wanneer kan mijn eigen haarkleur dan bekomen worden? Ik lees wel vaker dat kappers wél gewoon in één keer ontkleuren, dus dit klonk wel een beetje gek. Mijn haar is, ondanks het frequente verven, best in een goede conditie.

 
Antwoord: Er bestaat een kleurproduct, reset colour, dat de kunstmatige kleurdeeltjes uit het haar haalt. Op die manier kan je het haar al een stuk lichter krijgen.
 
Het is inderdaad beter dat je stap voor stap terug kan gaan naar licht. Als je het namelijk in één keer doet, krijg je ook niet de kleur die je wil. En je haarkwaliteit wordt zo slecht, dat je haar zelfs kan gaan afbreken.
 
Wij adviseren dan dus ook om eerst de reset colour aan te brengen en daarna meteen heel veel highlights in het haar aan te brengen. Dan kunnen we wel proberen om de eerste keer zo licht mogelijk te gaan.
 
Dan zou je na zes weken kunnen terugkomen voor weer meer highlights. Daarna zou je dan eventueel voor 100 % kunnen teruggaan naar je eigen kleur, dat wil zeggen zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Je haar kleuren