Droge huid en roos

Producten voor krullend haar
Foto: Lakov Filimonov/Shutterstock
Vraag: Ik heb van nature krullend haar waarvoor ik producten gebruik die bestemd zijn voor krullend haar om de krullen verend te houden. Ik heb alles wat voor krullend haar op de markt komt uitgeprobeerd en vond uiteindelijk enkele producten die werken – shampoo, mousse, gelspray, finishing crème, enz…
 
Mijn énige probleem nu is dat ik droge huid heb ontwikkeld die me verschrikkelijke roos bezorgt. Ik wil iets gebruiken dat roos bestrijdt, maar eveneens mijn krullen licht en compact houdt; als ik in het verleden antiroosshampoos gebruikte, dan woog mijn haar steeds door naar beneden en waren de krullen sluik en hangerig. Ik zou zó ontzettend dankbaar zijn als je mij iets zou kunnen suggereren dat helpt.

 
Antwoord: Wel, tijdens de wintermaanden is droge huid een veelgehoorde klacht; die wordt veroorzaakt door de constante overgang van warme en droge ruimtes (binnenhuiswarmte) naar koude en vochtige omgevingen (buitenshuis). De mééste warmtesystemen drogen de lucht uit en onttrekken vocht aan de huid en het haar.
 
Dit kan ál dan niet de oorzaak zijn van jouw droge huid, maar wát ook de reden is, het probleem wordt vermoedelijk nog érger gemaakt door de producten voor “krullend haar”. Zie je, deze producten hebben gewoonlijk in hun formules héél lichte vochtinbrengers (áls er al zijn) en zijn bedoeld om het haar zo licht mogelijk te houden om de krul te verhogen. Je kijkt bést ook eens naar de ingrediënten van je stylingproducten om te zien of er alcohol inzit, want alcohol zal het haar en de hoofdhuid uitdrogen.
 
Om het probleem aan te pakken, kan ik een paar zaken suggereren die kunnen helpen. Ten eerste kan je een goede conditionercrème aanbrengen die rijk is aan vocht en jezelf wekelijks diepe conditioningbehandelingen geven. Dit zal óók goed zijn voor je haar, maar zal voorál helpen om het vochtgehalte van je hoofdhuid te helpen herstellen en zó het probleem van droge hoofdhuid helpen bestrijden.
 
Ten tweede kan je warme oliebehandelingen uitproberen, maar dan énkel op de hoofdhuid. De warme olie zou je krullen té veel kunnen doen doorwegen, maar zou je hoofdhuid goed beschermen om de droge huid te bestrijden. Zo’n behandelingen worden stééds gevolgd door een wasbeurt; er zou dus géén probleem mogen zijn zolang je de olietoepassing beperkt tot de hoofdhuidzone.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De oorzaken van roos