Haar downlighten

Kleurverwijderaar voor haar
Foto: Elena Kitch/Shutterstock
Vraag: Ik ben zo blij dat ik jouw site gevonden heb. Ik ben op zoek naar wat haarkleurhulp. Ik heb mijn haar met de kleuring Ruby Red 44 van Herbal Essence gekleurd. Ik heb rood haar en het is nu 10 weken dat het gekleurd is.
 
Ik wil het downlighten tot het opnieuw zijn natuurlijke kleur heeft en ik weet niet goed wat te doen zonder een fortuin te moeten uitgeven in een kapsalon. Wat zou ik doen?

 
Antwoord: Wel, om te gaan van de kleur die je nu hebt (ongeveer niveau 4, basiskleur: rood) naar de kleur die je oorspronkelijk had (verondersteld niveau 8, basiskleur: rood) zijn er enkele mogelijkheden.
 
Je kan een kleurverwijderaar kopen in je lokale schoonheidszaak. Die zal de permanente kleur die je hebt, verwijderen en je toelaten om je haar opnieuw te kleuren in iets wat lijkt op je oorspronkelijke kleur. Wees je er wél van bewust dat deze producten géén onderscheid maken tussen kunstmatige en natuurlijke haarkleur. De mééste mensen zeggen dat ze beige gekleurd haar als resultaat bekomen en dat ze dat dan opnieuw moeten kleuren om een natuurlijke look te bekomen.
 
Het voordeel van deze behandeling is dat je een lichte tint zou moeten bekomen die aanleunt bij je natuurlijke lichte tint zonder dat je mogelijk riskant, hard bleekmiddel moet toepassen om de kleur van je haar lichter te maken. Nadat de kleuring verdwenen is, kan je eenvoudigweg een kleur kiezen die je natuurlijke haarkleur benadert en zo de gewenste tint bekomen.
 
De andere mogelijkheid is om de kleur te kiezen die jouw natuurlijke tint het best benadert (zorg ervoor dat je een kleur kiest met een neutrale basis om mogelijke kleurconflicten te voorkomen en om het rood te downlighten) en die te mengen met volume 40 peroxidekleurontwikkelaar. Doe deze mengeling op zuiver, droog haar en plaats je haar tijdens het kleurproces onder een droogkap. De warmte van de droogkap zal volledige lightening garanderen.
 
Dit is een eenvoudiger methode, maar ze zal een bronskleurig resultaat opleveren en ook onverwachte kleurreacties uitlokken, afhankelijk van de basiskleuren van de kleuring die je vroeger gebruikte. Ik keek op de website van de producent van jouw product en hij geeft géén informatie over de basiskleurformules van zijn kleuringen.
 
Vooraleer iets te ondernemen, beoordeel je best héél objectief de conditie van je haar. Als je ook maar één teken van beschadiging opmerkt of als het haar droog of kroezig lijkt, pas dan deze behandelingen om je haar opnieuw te kleuren zeker niet in je ééntje toe.
 
Ik wil openlijk verklaren dat ik NOOIT pleit om herkleuringen of kleurherstellingen op eigen houtje uit te voeren. Naar het kapsalon stappen is misschien wel duurder, maar een professioneel kapper zal béter in staat zijn om in te schatten hoe je het best de gewenste kleur bekomt – OP EEN VEILIGE MANIER – en zal verantwoordelijk zijn voor het corrigeren van mogelijke ongelukkige kleurresultaten. Dit gezegd zijnde, wou ik jou de nodige informatie geven om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar kleuren