Verzorging van dik, krullend haar

CHI Infra shampoo
 
Vraag: Ik zal even een korte introductie geven.
 
Mijn vader is van Surinaamse/Javaanse afkomst en heeft net geen echt kroeshaar, maar wel heel dik en krullend haar. Mijn moeder is volbloed Nederlandse en heeft heel stug, dik haar. Ikzelf heb dik, krullend haar met een soort kroesstructuur. Het is altijd heel droog.
 
Om toonbaar voor de dag te komen met mijn haar, draag ik het vaak in een vlecht of gedraaide knot, aangezien het mij veel tijd kost om de krullen er mooi te doen uitzien.
 
Ik hoop dat u tips heeft voor de verzorging van mijn haar en/of een idee om mijn haar te dragen.

 
Antwoord: Het is belangrijk dat je droog haar met slag goed verzorgt. Daarbij moet je vanaf de basis goed beginnen.
 
Daarmee bedoel ik de shampoo en conditioner. Ik zou je de CHI Infra lijn willen adviseren van Farouk Systems USA, bestaande uit een shampoo en conditioner. Om je haar nu even extra te verzorgen kan je er daarnaast voor kiezen om één keer in de week het CHI Nourish masker te gebruiken. Dit verzorgt droog en beschadigd haar.
 
Dan is het ook heel belangrijk om dagelijks CHI Silk Infusion in je haar te gebruiken. Dit is een pure zijde die ervoor zorgt dat het vocht in het haar blijft behouden.
 
Een alternatieve overweging is om je haar permanent te laten straightenen, waardoor je een gladde en gestroomlijnde look kunt creëren. Het is echter belangrijk om de mogelijke impact op de gezondheid van je haar in overweging te nemen voordat je deze stap zet.
 
Ik hoop dat deze suggesties je helpen bij de verzorging en styling van je unieke haartype!
 
Zie ook: Haarverzorging