Dermatitis

Huid met dermatitis
 
Vraag: Ik lijd aan dermatitis en loop stage in een kapsalon. Kan jij mij zeggen wat ik met mijn huid zou moeten doen om mijn huidproblemen te minimaliseren?
 
Antwoord: Algemeen gesproken zou je gewoon moeten gebruiken wat je normaal gezien gebruikt om de dermatitis te behandelen. Om dermatitis te behandelen moet je steeds naar een dokter.
 
Ik kan je echter wel wat preventief advies geven voor specifieke situaties. Het constant met je handen in contact komen met water, shampoos, conditioners, stylingproducten en haarchemicaliŽn kan de dermatitis verergeren.
 
Je zou er een gewoonte moeten van maken om de getroffen lichaamsdelen te beschermen en handschoenen moeten dragen bij het wassen en werken met andere stylingproducten die zouden in contact komen met je huid.
 
In mijn studententijd was er ťťn van mijn klasgenoten die een huidirritatie op haar handen ontwikkelde omdat ze constant in aanraking kwam met producten en chemicaliŽn. Ze ontdekte dat ze handschoenen moest dragen en een beschermend, verzachtend middel moest aanbrengen op haar handen tussen twee klanten in.
 
Je zou er moeten voor zorgen dat andere getroffen lichaamsdelen bedekt en droog zijn. Het dragen van lange mouwen en lange broeken helpt de problemen waar veel personen die lijden aan dermatitis mee te kampen hebben te voorkomen door te vermijden dat de getroffen en gevoelige zones in contact komen met de huid.
 
©Kapsels.net    Foto: Depositphotos
 
Zie ook: Kappersjobs