Haarsnit van Carmine Gotti

Carmine Gotti kapsel
Carmine Gotti - Foto: Everett Collection/Shutterstock
Vraag: Als ik naar het kapsalon zou stappen en een Carmine Gotti kapsel zou vragen, hoe zou ik dat dan moeten uitleggen?
 
Antwoord: Wel, voor om het even welk specifiek herenkapsel neem je best een foto mee naar je kapper. Gezien het aantal foto’s van Carmine Gotti op het internet, zou je geen moeite mogen ondervinden om een bruikbare foto te vinden.
 
Los daarvan lijkt het kapsel van de jonge Gotti een gewijzigde versie te zijn van de cirkelsnit. Het haar werd geknipt volgens een traditionele mannensnit rondom rond (de haarlijn volgend), maar de binnenste lengtes werden in uniforme laagjes geknipt, waarbij een leidraad gebruikt werd.
 
Wat het kapsel zo verschillend maakt van andere kapsels met uniforme laagjes is dat dit kapsel lijkt geföhnd te zijn met een ronde borstel om het haar bij de wortels te liften voor een maximum aan volume en om het haar van langs alle kanten op te richten richting kruin.
 
De laagjes lopen lichtjes spits toe in de nek van kort bij de haarlijn tot een lengte gelijk aan de rest van het haar bij het beentje op het achterhoofd.
 
Bij het stylen gebruikt men ook heel wat product. Sterke gel om het haar te föhnen, dan vermoedelijk mousse om een “wet look” te creëren en daarna haarspray om het haar in vorm te houden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar zoals David Bowie