Strak opsteekkapsel voor een bruid

Opsteekkapsel voor een bruid
Foto: Frantic/Shutterstock
Vraag: Mijn naam is Kathy en ik moet een opsteekkapsel doen voor een bruid, in feite morgen al. Ik kan wel enkele tips gebruiken om te komen tot een zo goed mogelijk eindresultaat.
 
Zou je me alsjeblief kunnen vertellen hoe je een stevig, hoog, strak opsteekkapsel doet “met een beetje tomaten” bovenaan. (Zo heette deze look vroeger). Het haar van het meisje in kwestie is op schouderlengte – tamelijk lang en dik.
 
Zou je me alsjeblief alle stappen duidelijk kunnen uitleggen? Ik wil alle haar achteruit met een grote knot bovenaan. Help me alsjeblief.

 
Antwoord: Het bruidskapsel dat jij beschrijft is waarschijnlijk een variant van het French Twist kapsel (Franse rol). Föhn het haar van je klant zorgvuldig naar achter weg van het gezicht tot het haar glad is en niet meer klit. Verzamel het haar in één hand en kam/borstel het tot je glad haar hebt met éénzelfde spanning; hou het haar dan onmiddellijk achter het hoofd en hou het vast, weg van de hoofdhuid op ongeveer 1/3 van de lengte.
 
Gebruik een paardenstaartelastiek die niet in de war raakt om het haar op dit punt vast te maken. Verdeel het haar voorbij het elastiekje in twee helften. Kam het haar lichtjes naar achter om wat volheid te creëren en doe de helften weer bij elkaar terwijl je de buitenkant van de paardenstaart glad maakt om een zachte look te bekomen.
 
Pak het haar vast net voorbij de paardenstaarthouder en maak een lus over de duim van één hand. Draai de lus zoals een sleutel en wikkel het haar in een gladde draai met de lus die bovenaan uitsteekt. Steek alles vast met spelden, terwijl je de eventueel verdwaalde haartjes er terug insteekt.
 
Spreid de lus voorzichtig open bovenaan het kapsel en steek die vast in een knot indien gewenst of laat die als een lus en doe andere accessoires in het kapsel.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Opsteekkapsels